86'

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

29 september 2013 14:30

Hoogeveen, F.P.

De vierde competitiewedstrijd thuis tegen MvR is teleurstellend verlopen. We hebben terecht de 1e nederlaag geleden. Vooraf waren we vol goede moed en de goede competitiestart (7 uit 3) gaf ons veel vertrouwen, maar wat hebben we slecht gespeeld. De wil en de inzet waren er zeker wel, maar we werden toch door een veel feller MvR afgetroefd. De gasten uit ’s-Heerenberg kwamen toch niet met veel vertrouwen naar Keijenburg, gezien de nederlaag van vorige week in de derby tegen ‘tPeeske. Ze waren de competitie slecht gestart want ze hadden uit 2 wedstrijden nog geen punt gehaald.

Vooraf heb ik nog wel een omzetting in het elftal moeten doen omdat Tim zich ’s-morgens ziek had gemeld. We begonnen nog wel aardig want na tien seconden schoot Dion de bal al snoeihard op de lat. Hierna was het toch grotendeels MvR wat de klok sloeg. Het resulteerde in een tweetal kansen voor hun. In de 13e minuut kwam MvR terecht op voorsprong. Wij stelden hier te weinig tegenover. Gelukkig kwamen we vlak voor rust op gelijke hoogte door een goede aanval die werd afgerond door Giel. Met de ruststand van 1-1  waren we erg blij want de achterstand had groter kunnen zijn, Michel hield ons met een aantal reddingen op de been.

In de 2e helft begonnen we beter maar de eerste de beste kans van MvR in de 69e minuut werd door hun benut. In de 75e minuut werd het zelfs 1-3 door een schot dat van richting werd verandert waardoor Michel kansloos was. In de slotfase (86e minuut) konden we via een door Giel benutte penalty de stand nog iets dragelijker maken.

Terugkijkende op deze wedstrijd moet ik concluderen dat geen van onze spelers zijn vereiste niveau heeft gehaald. Kortom een complete off-day. Oorzaken of redenen kan ik hier niet voor aangeven. Het vertrouwen was er vooraf en er wordt prima getraind. Ik zou me zorgen maken als ik wist dat we niet beter konden. De teleurstelling was na de wedstrijd in ieder geval groot. Volgende week spelen we de uitwedstrijd in en tegen Groessen, waar we weer gaan proberen om de drie punten mee naar Keijenborg te nemen.