Zwaarbevochten!! Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen!

Tom Kelderman (penalty)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

23 november 2014 9:30

Vermeulen, T.B.

Vorige week hadden we vrij in verband met een inhaalweekend. Vandaag mochten we aantreden in Ulft tegen SDOUC 3. De wedstrijd werd vooraf gegaan met een minuut stilte in verband met het overlijden van Theo Tankink. Namens het tweede nogmaals sterkte voor de familie.

De titel van dit verslag zegt eigenlijk alles. De wedstrijd werd gespeeld op het al wat oudere kunstgras van SDOUC. Je zou verwachten een glad en strak veld. Dit was ook zeker wel het geval, maar de bal leek niet te doen wat de Boys graag wilden. De balcontrole was er niet en ook ging de bal niet goed rond. We begonnen nog wel goed en in de eerste 10 minuten kregen we een paar kleine kansjes. Daarna werd het spel minder en werd het een gevecht op het middenveld. Ondanks het niet al te beste spel kwamen we toch op een 0-1 voorsprong na een bekeken schot van Victor. Dat was een opsteker, want nog geen 10 minuten later ging Tom alleen op de goal af. Hij werd echter gevloerd door een tegenstander: Penalty. Tom nam de penalty zelf. De 0-2 voorsprong was een feit. Dit was tevens de ruststand.

Het commentaar over de tweede helft kan beter achterwege blijven. Het was gewoon niet best. Vijf minuten voor tijd wist SDOUC zelfs de 1-2 te maken. Toch hebben we allemaal keihard gewerkt. Daarom hebben we gelukkig de drie punten mee kunnen nemen naar Keijenborg. Ook slechte wedstrijden moet je winnen!! Dankzij deze overwinning blijven we bovenaan staan met 27punten uit 9 wedstrijden. Met nog drie wedstrijden voor de winterstop komt de titel “Herbstmeister” inzicht. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Volgende week eerst de lastige thuiswedstrijd tegen Doetinchem.