Doetinchem 3 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

30 november 2014 9:30

Schoolen, D.J.J.

Met een temperatuur van slechts 3 graden begonnen we aan de thuiswedstrijd tegen  Doetinchem 3. Doetinchem 3 zat afgelopen seizoen ook bij ons in de competitie, dus we wisten dat het een gevaarlijke tegenstander zou worden. We begonnen goed aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en we hadden een licht overwicht. Helaas kwamen we toch met 0-1 achter door een misverstand achterin. Onnodig, maar niets aan de hand, het was echter nog vroeg in de wedstrijd. We pakten ons goede spel weer op en nog geen 10 minuten later scoorde Victor fraai de 1-1. Dit gaf ons kracht en we bleven aanvallen. In de 30e minuut werd Victor diep gestuurd over de rechterflank. Hij maakte een prima actie en speelde de bal terug op Tom, die de bal binnenschoot. We kregen nog een paar kansen, maar wisten deze helaas niet te benutten. De ruststand was 2-1.
Het eerste kwartier van de tweede helft speelden we niet erg best. Hierdoor kreeg Doetinchem een paar kleine kansjes. Gelukkig werden we daarna weer wakker en begonnen we weer beter te spelen. Ondanks het goede spel maakte Doetinchem toch zeer gelukkig de 2-2. De bal werd van richting veranderd en verdween in de rechterhoek. We lieten ons niet uit het veld slaan en bleven goed voetballen. We creëerden diverse kleine kansjes, maar het bleef 2-2. Tot de 89e minuut. Sil gaf een diepe bal op Tom, die de bal met links langs de keeper schoot. De 3-2 stond op het scorebord. In de blessuretijd hierop volgend moest Peter nog één keer aan de noodrem trekken. Dit was ook echt nodig. Helaas moesten we hierdoor de laatste paar minuten met 10 man verder. Maar ook met 10 man wisten we de drie punten in de Keijenborg te houden. Een zeer mooie overwinning, waardoor we de ongeslagen status vast konden houden. Man van de wedstrijd was vandaag onze rechtsback. Jaja, dat kan ook al. Roy prima gevoetbald.
We moesten het vandaag zonder Rob Tankink doen, omdat de weeën bij zijn vrouw opgang waren gekomen. Na de wedstrijd hoorden we dat Rob vader is geworden van een gezonde dochter Laurie. Rob, van HARTE PROFICIAT namens het gehele 2e elftal. Geniet ervan.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen VVG ’25. We willen graag de ongeslagen status vasthouden, dus……..