Datum

30 november 2014 12:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de uitwedstrijd tegen Varsseveld dames 2. Een jonge frisse ploeg die we nog niet vaak tegenover ons hebben zien staan. We kregen van Joost maar 1 opdracht en dat was ‘de wedstrijd in de eerste helft beslissen’. We wisten dat dames 1 van Varsseveld ook thuis moest en wellicht enkele dames de overstap naar het andere veld zouden maken.
Een heldere opdracht maar deze bleek toch moeilijk uit te voeren te zijn....

Om 12.30 uur begon onze wedstrijd, een laat thuisstip voor ons. Aangezien de kleedkamer nog bezet was door een mannenteam (zie foto’s) was er geen sprake van een optimale wedstrijdvoorbereiding. Ondanks de kou en de matige warming-up stonden we allemaal fanatiek aan de aftrap.

Dat we Varsseveld zeker niet moesten onderschatten hebben ze in de eerste minuten laten zien. Ze lieten de bal van voet tot voet gaan en wij waren hierin steeds een stap te laat. Dat deze tegenstander op de een na laatste plaats in onze competitie staat is ons een raadsel….

Gelukkig hebben we met Liz een spits die met een knappe individuele actie de score open kan breken. Zo ook in de 36e minuut van de wedstrijd. Pas na een half uur spelen lukte het ons om de bal lekker rond te laten gaan en de juiste aanspeelpunten te vinden. Door een op maat gespeelde steekbal van Karlijn kon Liz alleen op de keepster af en opende de score. Een lekker gevoel voor ons aangezien het veldspel hier en daar nog te wensen overliet.

Met een 0-1 op het scorebord gingen we de rust in, op naar een warm bakkie thee. Een grote smet op deze eerste helft was het wegvallen van onze laatste vrouw Amanda. Ze voelde iets knappen in haar kuit, wat later bij de huisartsenpost een zweepslag bleek te zijn. Nog een blessure kunnen we niet gebruiken. Iedere zondag moeten we weer een beroep doen op de jeugd en dames 2. Zo deden vandaag Denise en Ruth mee. Na vandaag nog 2 wedstrijden te spelen, voor ons wordt het zeker tijd voor de winterstop!

In de tweede helft ontstond er meer ruimte voor ons alhoewel Varsseveld de kop niet liet hangen. De ruimte werd prima ingevuld door Elcke die vandaag naar hartenlust mee op mocht komen. Het enige dat Joost haar deze ochtend mee gaf was ‘Als je het bord Lichtenvoorde ziet dan moet je omdraaien’ :)

Ondanks dat Denise en Ruth zich als laatste man en voorstopper goed staande wisten te houden viel in de 60e minuut de gelijkmaker door een klutsbal uit een corner.  Een flinke domper voor ons, dit mocht ons toch niet gebeuren.
Gelukkig wisten wij ons te herpakken en kwamen er van onze kant weer enkele dreigingen richting het goal van de keepster van Varsseveld. Sharon, die pas haar tweede wedstrijd na haar buitenlandse stage speelde, heeft haar plekje weer helemaal terug gevonden en af en toe lukte het ons om een mooie aanval op te zetten.

In de 74e minuut was het weer Liz die ons op voorsprong wist te brengen. Ze kreeg op de rand van de 16 meter de bal ingespeeld en twijfelde geen moment. Kappen, draaien en schieten, BAM! Dit doelpunt deed ons allen goed en gaf ons vertrouwen voor de rest van de wedstrijd.

Wij bleven hoop houden dat we deze wedstrijd naar een goed einde zouden brengen maar deze werd in de 88e minuut de kop ingedrukt. Het lukte ons opnieuw niet om een cornerbal weg te werken waardoor er opnieuw een schietkans ontstond voor Varsseveld. Ook dit keer was het raak en schreef de scheidsrechter de gelijkmaker op in zijn boekje.

Dit seizoen hebben we al 4x gelijk gespeeld en zo al veel punten verspilt. Koploper PAX is nu wel erg ver van ons vandaan en op 14 december moeten we in een rechtstreeks duel de punten zien te behouden om de aansluiting te behouden. Eerst wacht ons volgende week Basteom, altijd een lastige tegenstander in een uitwedstrijd.
Onze eerste zorg is nu om een team compleet te krijgen......

Denise en Ruth bedankt voor het meespelen!