FC Trias 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

22 maart 2015 14:30

Jansen, HA

Vandaag staat de topper in 4C op het programma. Koploper Trias staat 3 punten voor op de boys, maar heeft wel een wedstrijd extra gespeeld. Beide ploegen hebben dus evenveel verliespunten. De belangen van deze wedstrijd zijn dus duidelijk. Ook bij de supports is het belang van deze wedstrijd bekend. Zij zijn in grote aantallen aanwezig om de boys aan te moedigen.

Ten opzichte van vorige week is de opstelling op een aantal plekken gewijzigd. Dion is geschorst. Sil neemt vandaag zijn plek in, Bjorn zakt een linie en staat rechtsback. Zodoende komt er op het middenveld een plek vrij voor Roy. Vanwege het ontbreken van Martin heeft ook Thom vandaag weer een basisplaats. Verder staan de gebruikelijke namen op het veld.

Na een indrukwekkende sfeeractie kan er worden afgetrapt. In de beginfase proberen de boys Trias vroeg onder druk te zetten waardoor zij snel voor de lange bal kiezen. De eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd is voor de gasten uit Winterswijk. Een diepe bal valt achter de verdediging van de boys en wordt door de spits gecontroleerd. Hij probeert Michael met lob te verschalken maar Michael kan de inzet tot corner verwerken.

Na 20 minuten spelen krijgen ook de boys een mogelijkheid. Roy speelt de bal goed vrij aan de linkerkant van het veld. Hij heeft oog voor de op het middelveld vrij staande Raymond. Raymond omspeelt een aantal tegenstanders en komt in schietpositie. De hoek is echter te moeilijk en de keeper van Trias weet zijn inzet te keren.

Trias heeft het betere van het spel en krijgt een aantal mogelijkheden wat na 35 minuten spelen in een 0-1 voorsprong resulteert. Na een onnodige overtreding krijgt Trias een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De scherp aangesneden vrije trap kan bij de tweede paal worden binnengekopt.

Kort voor rust komt Tris op een 0-2 voorsprong. De linksbuiten komt naar binnen en schiet. Zijn inzet wordt van richting veranderd en valt buiten het bereik van Michael in de kruising. Dit is tevens de ruststand.

Kort na rust krijgen de boys twee mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Allereerst komt Raymond net te kort na een voorzet van Giel. Niet veel later krijgt Giel zelf een goede kans. Vanuit de omschakeling komt de bal via Thom bij Tom. Hij heeft oog voor de bij de tweepaal vrijstaande Giel. Zijn inzet gaat over het doel.

Na 55 minuten spelen komt Trias op een 3-0 voorsprong. Michael laat een voorzet door zijn handen glippen. De spits van Trias weet met dit buitenkansje wel raad en kan eenvoudig binnenkoppen. Hiermee is de wedstrijd gespeeld.

Trias krijgt nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen. Dit lukt ze slecht één maal wanneer een Trias speler kan wegdraaien en met een droge knal in de lange hoek de 0-4 eindstand op het scorebord zet.

Hiermee is de eerste thuisnederlaag een feit. Volgende week kunnen de boys zich herstellen in de uitwedstrijd bij SVBV. De aftrap is om 14.00 uur in Barchem.