G. Wouters

Vandaag spelen we de eerste wedstrijd na de winterstop.
We mogen thuis aantreden tegen het voor ons altijd lastige Kilder.
De uitwedstrijd in Kilder eindigde in 1-1.

Bij ons is direct terug te zien dat we moeite hebben met het spel van Kilder. Het voetbal speelt zich voornamelijk op onze helft af. Dit resulteert echter nog niet in grote kansen voor Kilder. Wij spelen slordig maar creëren ook af en toe een kans. De eerste goal wordt dan ook gemaakt door Liz. Deze goal wordt echter onterecht afgekeurd door de scheidsrechter, omdat Liz volgens hem een overtreding zou hebben gemaakt.

We blijven slordig voetballen. Mede door de harde wind komen de ballen in de diepte vaak niet aan. Na 28 minuten krijgen we wel een grote kans. Na een vrije trap van Amanda legt Esri de bal over de verdediging van Kilder. Lisanne schiet de bal helaas net over.

Na 30 minuten komen we op achterstand. Kilder krijgt veel ruimte aan de linkerkant en de bal wordt in de korte hoek binnengeschoten.
De laatste kans in de eerste helft is voor ons. Esther geeft de bal mee aan de mee opkomende Esri. Haar schot wordt ternauwernood gered door de keepster.

Het begin van de tweede helft was van onze kant opnieuw slordig. In de 48e minuut kregen we toch een grote kans. Lisanne probeerde de bal met een sliding op doel te schieten, maar de bal had te weinig vaart.
In het vervolg van de tweede helft krijgen beide teams kansen, maar deze worden niet benut. Na 62 minuten krijgt Amanda een gele kaart, omdat ze een uitbraak en een eventuele 2-0 van Kilder wil voorkomen. We moeten 10 minuten met 10 verder en Amanda kan even bijkomen op de bank.

Na 76 minuten krijgen we de 2-0 om de oren. De bal wordt slordig verspeeld op het middenveld en een speelster van Kilder kan vrij door op Riyan. Ondanks dat het niet loopt blijven we hard werken en geven de moed niet op. Dit resulteert al snel in de aansluitingstreffer van Liz. Een schot van Amanda belandt op de lat en de rebound wordt binnengeschoten door Liz.

Joost besluit Amanda door te schuiven naar het middenveld en alles of niets te gaan spelen. In de 89e minuut resulteert dit in de 2-2. Een strakke corner van Amanda wordt werkelijk binnen geramd door Yvet. Ook nu blijven we alles of niets spelen. Kilder staat onder druk en we hebben het gevoel dat een laatste kans ons de overwinning op kan leveren.
In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Lisanne een goede bal in de diepte. Ze knokt zich langs de laatste verdedigster, maar op het moment dat ze de bal binnen wil schieten wordt ze naar de grond getrokken. Tot ongeloof van Kilder krijgt ze een penalty. Amanda gaat achter de bal staan en schiet de bal koelbloedig achter de keepster in het net.

Na het laatste fluitsignaal zijn we heel erg blij met de overwinning. We hebben niet goed gevoetbald, maar zijn blijven werken voor elkaar. We hadden het misschien niet verdiend om te winnen, maar ditmaal was het geluk een keer aan onze zijde.

Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen MVR, waar we de vorige keer een 4-1 voorsprong weggaven en uiteindelijk maar met 1 punt naar huis gingen.