Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

24 maart 2015 20:00

Een competitiewedstrijd op een dinsdagavond!
Dat betekent gegarandeerd goede benen! (toch Karlijn)?

Namens de dames van Ulftse Boys kwam het verzoek om de wedstrijd van afgelopen zondag te verplaatsen naar de dinsdagavond, dit kwam ons niet slecht uit dus stemde we ermee in.
Zo vertrokken wij afgelopen dinsdag om 18.45 uur in de richting van Ulft. Een tegenstander die we voor de winterstop thuis al zijn tegen gekomen maar een wedstrijd op Ulftse bodem was ons nog niet bekend. Vandaar ook dat we, na een toeristische route van Herman, ietwat aan de late kant arriveerde.

Wat we ons van de thuiswedstrijd nog konden herinneren was een 1-3 achterstand die we uiteindelijk hebben omgebogen naar een 3-3 gelijkstand.
Vanaf het begin alert en scherp zijn was dus de boodschap!
Femke, Denise, Yvet en Ruth speelde vandaag met ons mee waardoor we een goed gevulde bank van drie personen hadden. Met de geblesseerde Anneke, Joyce, Marissa en nu ook Liz aan de kant was er op deze dinsdagavond support genoeg!

Esther nam de plek onder de lat weer in en trad aan op nieuwe voetbalschoenen en met nieuwe handschoenen. Om 20.00 uur stonden we met een gemotiveerd 11-tal klaar voor de aftrap. We speelden deze keer weer eens in ons ‘oude’ 4-4-2 systeem wat in het begin wel weer even wennen was. Al snel bleek dat we 100% inzet moesten leveren en geen steekje konden laten vallen want de sterke Ulftse meiden beheerste een goede trap en waren net zo gemotiveerd om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen dan ons.

Dat we op de dinsdagavond over betere benen beschikken dan op zondagochtend was zeker de waarheid. Het tempo lag erg hoog en dit resulteerde na 10 minuten al in een voorsprong.
Via Amanda en Karlijn kwam de bal door het midden bij onze voorhoede terecht. Lisanne ging goed de ruimte in en na een steekbal van Sanne tikte Lisanne de bal met een afgemeten sliding binnen!

Ons positiespel was vele malen beter maar door de rake en harde trappen van Ulft kwamen we in meerdere malen in gevaar. Zo ook in 22e minuut toen de 1-1 viel.
Gaandeweg de wedstrijd ging het spel gelijk op en bleken we gelijkwaardige tegenstanders te zijn. Aan weerszijde ontstonden er kansen en gelukkig kwamen wij op sommige momenten goed weg.

In de rust vond Joost dat het zeker niet slecht ging maar dat we ons zelf in moeilijkheden brachten. We mochten Ulft geen ruimte geven en moesten vol voor de bal gaan. Die lange bal moesten we eruit halen en zelf, via het midden, een aanval opbouwen.

In de tweede helft hebben we op sommige posities een wissel doorgevoerd en met frisse moed begonnen we aan wederom 45 zware minuten. Samen met onze supporters en bankzitters hebben we geknokt en was ons doelpunt in de 85e minuut dan ook een beloning voor het harde werken van iedereen!
Het bleek maar weer dan Lisanne een neusje voor de goal heeft en weinig ruimte nodig heeft om een goal te maken.

Wellicht was een gelijkspel vandaag meer op zijn plaats geweest, de Ulftse dames vormen een sterke ploeg. Toch voelen deze 3 zwaar bevochten punten onwijs goed!
Zo goed zelfs dat Joost in de Ulftse kantine hardop riep: ‘Wie neemt de punten mee richting Keijenborg’?
Gelukkig zaten de punten niet bij Herman in de auto, hij was ze absoluut verloren op het fietspad!!