DVC '26 VR3 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

3 mei 2015 11:30

G. Scheffer

Onze eerste competitiewedstrijd in september zijn we begonnen met een uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag. Destijds werd de uitslag 0-8 en de resterende wedstrijden wisten de dames van DVC niet veel punten te behalen. Momenteel staan ze laatste op de ranglijst en zijn ze niet verder gekomen dan 9 schamele punten.

Onze opdracht was dus duidelijk; zorgen voor de drie punten en werken aan het doelsaldo. Natuurlijk staan plezier, passie en inzet voorop!
Denise, Yvet en Ruth waren vandaag weer van de partij om ons team te versterken en na een fantastische overwinning van Dames 2 was het om 11.30 uur aan ons om ook de punten in Keijenborg te houden.
Onze trouwe supporters zaten nog niet op hun plekje en al onze geblesseerden zaten nog niet in de dug-out  toen het scorebord al op 1-0 kon worden gezet. Na 20 seconden spelen wist Esri de bal klaar te leggen voor Sanne, die eenvoudig de laatste vrouw uit speelde en de bal in het netje schoof.
Een lekker begin van de wedstrijd en DVC was gewaarschuwd!

We kregen in de eerste helft alle ruimte om te voetballen alhoewel we het onszelf soms moeilijk maakte. Joost had ervoor gekozen om met twee spitsen te spelen en een nummer 10 daarachter maar door de ruimte die we kregen was de uitwerking hiervan niet zoals we wilde.
In de 21e minuut kreeg DVC een grote kans maar onze keepster Anneke wist knap te redden.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Joost ons in de bestuurskamer uitgelegd en uitgetekend (zie foto) hoe een perfecte cornerbal tot stand komt en welke posities er bezet moeten zijn. In de 34e minuut werd dit getekende voorbeeld door ons in praktijk tot werkelijkheid gebracht. Anouk gaf een strakke bal voor, Elles wist de bal bij de eerste paal door te koppen en via Denise kwam de bal bij de tweede paal. Sanne hoefde alleen maar rustig binnen te schieten en de uitleg van Joost werd bekroond met een doelpunt!

Met een voorzichtige 2-0 voorsprong zijn we gaan rusten. Helaas moest Esther de tweede helft aan zich voorbij laten gaan door kramp. Joost toonde zich tevreden met het vertoonde spel alleen koos er toch voor om de tweede helft drie personen voorin te houden. Zo konden de ruimtes beter worden benut en hield een ieder haar eigen plek.

Net als in de eerste helft kwamen we in de tweede helft ook snel aan score toe. In de 46e minuut nam Amanda een vrije trap en zette Sanne vrij voor de goal. De 3-0 verscheen op het scorebord.

Sinds enkele weken staat Esri in de voorhoede en begint ze haar draai te vinden. Zo wist ze vandaag ook weer haar doelpuntje mee te pakken. Na een knappe schijnbeweging zette ze de verdediging van DVC op het verkeerde been en schoot de 4-0 binnen.
De scheidsrechter had net deze 4-0 in zijn boekje geschreven toen hij opnieuw het volgende doelpunt kon noteren. Ruth zag namelijk de vrije ruimte, gaf de bal mee aan Karlijn en vervolgens gaf Karlijn de bal breed op Sanne. Met links krulde Sanne de bal achter de keepster van DVC en zo stonden we na 60 minuten spelen al op een 5-0 voorsprong.

Echte moeilijkheden hebben we niet gehad tijdens de tweede helft. Onze achterhoede leverde niets in en wist samen met Anneke goed en rustig een aanval op te bouwen.
De dames van DVC wisselde aan één stuk door en ook de keepster werd vervangen. Blijkbaar hebben zij geen vaste keepster en wordt er iedere wedstrijd een veldspeler aangewezen om onder de lat te gaan staan. Wij kenden echter geen genade en scoorde er nog flink op los.
Karlijn die wederom prachtige steekballen gaf zag Denise de ruimte in gaan en vanuit een lastige hoek wist Denise te tekenen voor de 6-0.

DVC vond het wel prima en probeerde af en toe zelf een aanval op te zetten. Door het grote niveauverschil kwamen zij niet aan voetballen toe en bracht Karlijn in de 80e minuut de eindstand op 7-0.

In eerste instantie was deze wedstrijd bestempeld als laatste wedstrijd van het seizoen maar door de afgelaste wedstrijd tegen PAX van vorig weekend spelen we aankomende woensdag nog de inhaalwedstrijd. Mochten lezers van ons verslag deze wedstrijd bij willen wonen, we beginnen om 19.30 uur in Hengel!