Tom Kelderman (penalty)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

1 maart 2015 10:30

Horris, M.B.J.M.

Na de deceptie van vorige week tegen Brummen 2 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Kilder 2 op het programma. Vandaag moesten we de drie punten meenemen uit Kilder om onze koppositie niet te verliezen. De thuiswedstrijd hadden we gemakkelijk gewonnen, maar dat was geen garantie voor een goede afloop vandaag. Mede gezien het spel van vorige week. Dat de wind vandaag een belangrijke rol zou gaan spelen, bleek al wel tijdens de warming-up. De wind stond recht over het veld, dus het was de wind lekker mee, of pal tegen. We hadden afgesproken de eerste helft met de wind mee te voetballen, zodat we direct druk konden zetten op Kilder. Dit pakte goed uit. Na een kwartiertje spelen, maakte Greg een actie over rechts, hij dribbelde de zestien binnen en werd onderuit gehaald. Penalty! De penalty werd benut door Tom, zodat we op een 0-1 voorspong kwamen. Kilder had de wind pal tegen en kwam er nauwelijks uit. Kilder kwam niet aan het voetballen en we probeerden Kilder onder druk te houden. Door de druk kon Kilder de bal niet goed verwerken, waardoor Tom na een slechte pass van de laatste man, de zestien binnen kon lopen. Ook hij werd gehaakt door een speler van Kilder. Wederom een penalty! Ook deze werd benut door Tom. Zo’n 10 minuten voor rust kwam de bal bij onze keeper Joeri. Joeri zag Greg de diepte zoeken en schoot de bal met een ferme uittrap naar voren. De bal stuiterde eenmaal en Greg, die inmiddels op volle snelheid lag, kon de bal over de keeper koppen. Heerlijk een 0-3 ruststand. In de rust werd gewaarschuwd voor de harde wind, die we de tweede helft tegen zouden hebben. We wilden graag over de grond voetballen om zo in balbezit te blijven. Echter bleek dit in de tweede helft lastiger dan we hadden verwacht. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Kilder uit een cornerbal de 1-3 en nog geen vijf minuten later uit een vrije trap zelfs de 2-3. Dit ging nog een lastig half uurtje worden. Ondanks de tegenwind bleven we hierna goed overeind. In de laatste vijf minuten kregen we zelfs nog drie opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen. Het bleef echter bij 2-3, waardoor we de eerste drie punten van 2015 in de pocket hebben. Met geen super goed spel, maar keihard werken van alle spelers hebben we deze wedstrijd over de streep getrokken. Klasse Boys!! Onze concurrent RKPSC heeft gelijk gespeeld, waardoor het verlies van vorige week enigszins gecompenseerd is. Volgende week naar VIOD toe. Hopelijk kunnen we daar ook de drie punten meenemen.