Om 08.30 uur stonden wij klaar voor vertrek. Pfff wel erg vroeg hoor op de zondagochtend! Gelukkig waren wij niet de enige want ook Dames 2 was al vroeg van de partij.
Zij speelde om 09.30 uur tegen de dames van Ratti.

Na een toeristische route van Joost (die nog in de veronderstelling was dat H&K nog bestond) kwamen we aan op het mooie complex van HC’03.
Na de blamage van vorige week was het aan ons de taak om te laten zien dat we bovenin mee horen te draaien en geen grijze middenmoter zijn!
Joost vond dat we deze wedstrijd de boombox maar eens uit moesten laten en de mobieltjes in de jaszak moesten laten, optimale wedstrijdvoorbereiding is van groot belang!

We hadden precies 11 speelsters van ons eigen team en gelukkig kwam Ruth ons vandaag weer versterken. Met de geblesseerden Anneke, Joyce en Marissa was de dug-out toch aardig gevuld.
Esther had haar keeperhandschoenen weer onder uit de tas gehaald en stond vandaag onder de lat.

Zoals op een container langs het veld geschreven ‘Als een bok op de haverkist’ (zie foto) begonnen we fel aan de wedstrijd en merkte we al snel dat het spel gelijk op ging. Voor beide partijen kwamen er hier en daar enkele kansen maar echt gevaarlijk werd het niet.
Op het middenveld werden de duels uitgevochten. Karlijn moest veel werk verrichten en soms ging het er hard aan toe. Zo gingen Esri en haar tegenstander vol voor de bal wat resulteerde in een harde knal en een pijnlijke enkel. Gelukkig kon Esri de wedstrijd voort zetten en wat later bleek met veel succes.

De scheidsrechter, die een puike wedstrijd floot, had als motto ‘wie uitdeelt moet ook incasseren’ maar op het moment dat SuperWoman Amanda een opzichtige handsbal maakte kon hij niet anders dan een vrije trap net buiten de 16 geven. Gelegenheidskeepers Esther zette en muurtje neer en wist de bal veilig voor de doellijn te stoppen.

In de 43e minuut, op een belangrijk moment net voor rust, kwamen wij op een 0-1 voorsprong. Een slechte uittrap van de keepster van HC kwam bij Lisanne is de voeten en ze aarzelde geen moment. Met een mooi schot belandde de bal in het netje. We waren allen ontzettend blij en gingen met een goed gevoel de rust in.

Iedereen had de tijd nodig om even op adem te komen en naar de uitleg van Joost te luisteren. Hier en daar wat verbeterpunten en Joost paste de opstelling aan.

De dames van PAX, die de ranglijst aanvoeren, waren vrij vandaag en kwamen onze wedstrijd bekijken. Nooit in hun leven zeggen zei ‘Hup Keijenborg’ maar vandaag waren ze, uiteraard in eigen belang, voor ons.
Zo stonden zij, net als ons, in de 51e minuut met de mond vol tanden. HC’03 scoorde vanuit een vrije trap de 1-1 binnen.
HC’03 heeft niet lang van deze gelijkmaker kunnen genieten want Esri, die de eerste helft nog als voorstopper fungeerde, begon de tweede helft op de rechts-half positie. Na een mooie steekpass wist Esri in de 55e minuut haar tegenstander uit te kappen en als een waardige spits schoof ze de bal binnen.

Nu doordenderen en de score verder uitbeiden! Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan kwamen wij gedurende de wedstrijd wel achter. Ondanks dat onze eigen spel best aardig was hadden wij veel moeite met de snelle uitbraken van HC’03. Een ploeg die goed bleef voetballen ondanks dat zij tegen een achterstand aankeken. In de 70e minuut viel dan ook de gelijkmaker.
Slordig balverlies van onze kant wisten de dames van HC direct af te straffen en zij geloofde weer helemaal in de drie punten. Gelukkig is het niet zover gekomen en hadden wij zelfs de winnende treffer voor het inkoppen. Letterlijk en figuurlijk….
Na een mooi op maat afgeleverde voorzet van Esri kopte Lisanne rakelings over.

Helaas moest Liz 5 minuten voor het einde van de wedstrijd het veld geblesseerd verlaten. We waren allemaal bang voor haar kruisband maar gelukkig lijkt het vooralsnog mee te vallen met alle dank aan de aardige fysio van HC’03.

Deze wedstrijd geeft ons wel weer vertrouwen, iedereen heeft eindelijk weer eens lekker gevoetbald. Onze wedstrijd van aanstaande zondag is verzet naar dinsdag, we gaan dan op bezoek bij de dames van Ulft.

Hierbij willen wij nog wel even dames 2 feliciteren met hun knappe overwinning en Ruth wederom bedanken voor haar inzet!