24'
Huib Verbeek (schot)

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 09

11 april 2015 14:30

Vandaag de uitwedstrijd in en tegen Eerbeekse Boys. Op papier is het een vanzelfsprekendheid dat we de 3 punten meenemen naar huis, maar je raadt het al. Ook in Eerbeek voetballen ze niet op papier. Dat bleek in de praktijk ook. We misten Tim (met de A1 mee), Joost, Mats en Tess (blessure's) Met name de blessure die Joost opliep tijdens het NET Toernooi van het paasweekend blijkt erger dan verwacht en is een flinke deuk in onze plannen (Beterschap!) Gelukkig voor ons waren Jannick, Jochem (C1) en Wouter (C2) zo vriendelijk om ons bij te staan. Bedankt heren!

Aangemoedigd door flink wat supporters begonnen we in een ongebruikelijke 4-4-2 opstelling

Jordy

Jeffrey    Youri K    Ruth    Jesse

Huib            Youri P          Stijn

Ruben

Jochem    Stan

We begonnen aardig en zetten Eerbeek direct onder druk. Het werd aan de zijlijn al snel duidelijk waaraan Eerbeek de slechte notering te danken had. Het stelde met name aanvallend heel weinig voor. Het leverde ons een aantal halve kansen op. Na 20 minuten kregen we een strafschop en deze werd door Stan fijnloos.....naast geschoten. Kan gebeuren, maar het was een voorboden voor wat ging komen. Het voetbal verdween uit de ploeg en we zakten tot diep onder de ondergrens. We wisten wel te scoren voor rust. De keeper die trekjes van Manuel Neuer vertoonde.. (alleen het uitkomen) raakte de bal totaal verkeerd en Huib tikte beheerst binnen.

In de rust probeerden we de kopjes omhoog te houden. Meerdere malen werd er aangegeven dat er meteen na rust toegeslagen moest worden. Wanneer de 2-0 viel zouden ze het wel opgeven.

Het begin van de tweede helft werd meteen duidelijk dat de keeper van Eerbeek nu maar in de spits ging staan, omdat hij dat (schijnbaar) beter kon. De grensrechter van Eerbeek kwam er ook in en deze twee wijzigingen deden Eerbeek schijnbaar goed. Ze begonnen iets beter te voetballen dan de eerste helft. Met name spits/keeper Emre bleek een plaagje met zijn snelheid. Hij bleek ook een enorme dierenliefhebber. Het woord P*ssy kwam meerdere malen voorbij en hij hield wel van een opstootje.

Maar het voetbal was bij ons totaal weg. Het was echt niet om aan te zien. Alles ging mis, er werd niets meer gedaan en we keken of Eerbeek nog iets ging doen. Gelukkig voor ons kwamen ook zij niet lekker aan het voetballen. Met name de beperkte inzet zal in de komende wedstrijden gevolgen hebben voor de opstelling. Sommigen zakten ver door een ondergrens. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar de inzet moet altijd 100% zijn. De wedstrijd liep op een eind en we haalden opgelucht adem met een nipte 0-1 overwinning in Eerbeek. Volgende week tegen mede-kampioenskandidaat Ratti B1 zal het vele malen beter moeten. Een wanprestatie met een goed einde. De inzet zal terug moeten keren in de komende wedstrijden wanneer wij mee willen doen om de titel. We hebben gelukkig alles in eigen hand, maar het is aan ons om dit zo te houden!

Aanstaande zaterdag Ratti B1GD (thuis) stadiontijd: 14.30. Bij een overwinning delen we achtervolger Ratti een flinke tik uit en verhogen wij de druk op Lochem dat met een wedstrijd meer 2 punten voor staat op ons. Dus kom ons steunen zaterdagmiddag 14.30!