2 - 9

Keijenburgse Boys JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 09

9 mei 2015 13:30

Vandaag, 9 mei 2015, is misschien wel de belangrijkste dag van het seizoen. Na de keurige 5-2 zege thuis tegen Ruurlo vertrekken wij vandaag richting Lochem voor de uitwedstrijd tegen de huidige nummer drie van de ranglijst. Een ploeg die enorm veel scoort, maar ook veel incasseert.

In de kleedkamer heerste er een ontspannen sfeer, maar de jongens wisten maar al te goed wat er op het spel stond. Gelukkig voor ons was de A1 als klaar in de competitie en zodoende konden Lasse en Ebbe met ons mee richting Lochem. We begonnen in de volgende opstelling:

Jordy

Jeffrey     Lasse       Youri K. (C)    Jesse

Ruth                  Ebbe               Ruben

Mats                  Stan                 Tim

wissels: Stijn, Tess en Youri P.

Er waren verassend veel supporters op de been om ons aan te moedigen in Lochem (waarvoor dank!) En we begonnen dan ook zeer aardig. Lochem was, net als ons, aardig versterkt met wat talenten van de C1. Binnen één minuut kwam Stan al alleen voor de keeper te staan, maar het knollenveld en de keeper zaten succes in de weg. Niet veel later was het echter  wel raak voor Stan, die de keeper passeerde: 1-0. We bleven eigenlijk uitstekend voetballen en Lochem kreeg aan het begin alle hoeken van het veld te zien. Vlak na de openingsgoal was het opniew raak via Ebbe die  een voorzet van Tim binnenwerkt. De supporters die net te laat het stadion bereikten wisten niet wat ze hoorden toen het na 10 minuten al 0-2 was voor de B1.

Het spel ging na de 0-2 iets gelijker op. Lochem gebruikte de snelheid voorin en kwam een keer akelig dichtbij de 1-2 via de snelle rechtsbuiten die waarschijnlijk schrok van Jordy z'n boze blik, want hij schoot de bal zelfs richting cornervlag. Verder dan dit wapenfeit zou Lochem in de eerste helft niet komen. Na ruim 25 minuten komen wij zelfs op 0-3 via Tim die een keurig balletje van Ebbe zakelijk afrond. De mooiste aanval van de middag moest nog komen. Na een prachtige tiki taka combinatie vanuit de achterhoede komt de bal uiteindelijk terecht bij Tim die de bal strak en laag voorgeeft op Mats die de keeper voor de vierde keer verschalkt: 0-4. Even later floot de scheidsrechter voor de rust.

Op de (lange) terugweg richting de kleedkamer keek iedereen verbaasd rond en besefte iedereen zich dat we toch maar even 0-4 voor stonden bij de nummer drie. Het kampioenschap komt heel dichtbij. In de kleedkamer bleef het ontspannen ,maar het was nog niet binnen. Er moeten nog 40 minuten gevoetbald worden.

Het begin van de tweede helft is direct weer voor ons. We zijn amper een minuut bezig of het is al 0-5. Ebbe stuurt Mats op avontuur en hij rondt af. Lochem deed bij vlagen hele leuke dingen, maar het was meer blaffen blaffen, maar niet bijten. Totdat de bal met wat geluk in de voeten komt bij de middenvelder van Lochem die hem hard en hoog binnenschiet. 1-5.. Echt onder de indruk zijn we echter niet, want nog geen 5 minuten later is het al 6-1. Youri Pietersen schiet de bal knap tussen 3 man door in het netje. Het is hem gegund na een enorme serie kansen die niets opleverden dit seizoen.

De laatste twintig minuten zijn een beetje onrustig. Kansen over en weer. De laatste twintig minuten staan voornaelijk in het teken van de Wenting Show. De gebroeders Wenting zijn namelijk betrokken bij 7 van de in totaal 9 doelpunten die gemaakt worden. Ebbe schiet ons na een mooie solo op 1-7. Lochem komt dan uit de kluts nog op 2-7 en zelfs op 3-7, ware het niet dat de 3-7 meters buitenspel was (uitstekend gezien door onze assistent scheidsrechter) en het gat was nog steeds 5. Lasse en Ebbe maakten niet veel later de 2-8 en 2-9. De wedstrijd was beslist en de scheids floot af.

Een geweldige teamprestatie en met dit resultaat konden wij vandaag al kampioen worden maar Ratti werktte niet mee aan onze plannen. We waren (grotendeels) toeschouwer van de 2e helft in Kranenburg. Eerbeek stond met 5-4 achter tegen de groenhemden maar vocht zich via onze enige echte dierenliefhebber Emre terug tot 5-5. Ratti vertoonde zeer onsportief gedrag eb was bblijkbaar nog niet op de hoogte van ons resultaat. Eerbeek voxht voor wat het waard was, maar in de 80e minuut (de laatste dus!) scoorde Ratti de 6-5 en werd ons feest uitgesteld. Ratti schrok zich kapot van onze uitslag en gaf de strijd toch mentaal wel op. Wij spelen namelijk zaterdag tegen hekkensluiter SCS en Ratti neemt het thuis op tegen Ruurlo, een pittige opponent.

We kunnen het nu dus thuis afmaken tegen SCS B1. Om 14.30 lokale tijd zullen wij op veld 1 aantreden tegen de gasten uit Laag-Soeren. Door de 2-9 overwinning op Lochem hebben wij ons doelsaldo enorm verbeterd. Met een doelsaldo van +22 ten opzichte van +18 van Ratti en twee punten voorsprong hebben wij zelfs bij een gelijkspel nog kans. We gaan natuurlijk voor de overwinning. Dan zijn we zeker van de eerste plaats en mogen wij ons kronen tot ongeslagen kampioen!

We kunnen al jullie steun gebruiken. Dus kom ons aanmoedigen zaterdag 16 mei om 14.30!