1 - 3

Keijenburgse Boys VR1

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 03

13 oktober 2013 12:00

Waar bijna alle wedstrijden deze dag afgelast werden hebben wij de regen getrotseerd en op de velden van Witkampers 3 belangrijke punten in de wacht gesleept.
's Ochtends, toen iedereen nog lekker warm in bed lag, vlogen de berichten in onze groeps WhatsApp al over en weer. Hierbij enkele citaten: Gerco: 'De wedstrijden voor dames 1 en 2 gaan gewoon door', Elcke: 'Overal ligt het voetbal eruit!', Sanne: 'Hoe kan het nou doorgaan?', Joyce': 'Nogal vreemd', Karlijn: 'Hier zit een luchtje aan', (Karlijn doelt hiermee op het feit dat misschien het eerste damesteam van Witkampers niet hoeft te spelen en mee kan doen bij dames 2), Anneke: 'zwemkleding mee', Iglos (die vandaag niet mee deed): 'Blij dat het mijn werkweekend is'. Uiteindelijk hebben we toch allemaal onze tas gepakt en na de bespreking in de bestuurskamer zijn we vol goede moed richting Laren gereden.

Eenmaal op de velden aangekomen in Laren kwam de BBQ lucht ons al tegemoed. Het was Super Sunday in Laren!!! Ter gelegenheid van de derby Witkampers 1 - Vorden 1 werd er een heuse Super Sunday georganiseerd. Rondom deze derby werder diverse activiteiten op touw gezet. Zo kon er o.a. van een BBQ genoten worden. Helaas was deze happening dus niet op onze wedstrijd gericht, dan moesten we het maar doen met de enkele supporters die langs het veld stonden waaronder Danny (vriend van Elcke) en Erik (vriend van Karlijn). Super leuk dat zij ons, in de regen!!, aan kwamen moedigen.

Na een warming-up op het slechte trainingsveld begonnen we om 12uur aan de wedstrijd. Uiteraard hadden we onze shirts al aardig nat en de sokken vies van de warming up. Gelukkg was het speelveld er beter aan toe.
Sinds 2 weken is Lisanne onze nieuwe aanvoerster en zij voelde zich vandaag helemaal thuis op het natte veld. Helaas ging de eerste helft erg snel aan ons voorbij en stond het in de rust nog 0-0. Kansen hebben we zeker gehad maar de keepster van Witkamp stond ons vaak in de weg en soms bleven we voorin te lang 'breien' waardoor de kansen verkeken werden.
Ook kwamen de dames van Witkamp enkele malen gevaarlijk uit te hoek maar Annie wist met een knappe redding de 0 te houden.

In de rust konden we ons gelukkig opwarmen aan de thee en kwamen we allemaal tot de conclusie dat we net één stapje eerder moesten zijn en de bal gewoon op goal moesten schieten. Zo begonnen we de tweede helft dan ook gemotiveerd en leek het erop dat de dikke regendruppels overgingen in miezerregen.
Ook de dames van Witkampers kwamen fel te kleedkamer uit en maakte in de 52e minuut een knap uitgespeeld aanval af. Zo stonden we, lichtelijk tegen de verhoudingen in, met 1-0 achter. Lang heeft deze voorsprong niet geduurd want enkele minuten later schoot Sanne van afstand met links de 1-1 binnen!
Vanaf dat moment begonnen we pas echt lekker te voetballen en kregen we kans op kans. Waar we iedere wedstrijd moeite hebben met het afronden van hoekschoppen wist Joyce in de 72e minuut vanuit een mooie corner van Lisanne haar been/voet tegen de bal te krijgen en zo kwamen we op voorsprong. Nu moesten we bij de les blijven en was het zaak om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Van achteruit werd er rustig opgebouwd en ging het balletje lekker rond. Af en toe kon Elcke of Amanda mee op komen wat voor meer dreiging zorgde. Ook werden de ballen vaak de hoek ingestuurd zodat Sharon en Joyce de voorzet konden geven. Uiteindelijk werd het in één van de laatste minuten op mooie wijze nog 1-3. De keepster van Witkamp schoot de bal vanaf de grond uit, zo bij Sanne in de voeten. Sanne dacht niet lang na en schoot de bal over de keepster heen het doel in. De 3 punten waren nu echt voor ons!
Na de wedstrijd bleek dat we goede zaken hebben gedaan want de nummer 1 en nummer 3 uit onze competitie hebben gelijk gespeeld waardoor wij op de nummer 2 positie steeds dichterbij de koploper in de buurt komen. Zeker omdat we nog een wedstrijd in te halen hebben! Om deze belangrijke overwinning en de verjaardag van Elles te vieren kregen we heerlijke zelfgemaakte arretjescake van Elles. Deze heeft ons heerlijk gesmaakt (zie foto's!).

Enig smetje op deze overwinning is de blessure van Lisanne. In de 90e minuut kwam ze lelijk te val in de 16 meter. Enkele sterke mannen hebben haar met de brancard van het veld gedragen en nu blijkt dat ze haar bilspier gescheurd heeft! Beterschap Lisanne, hopelijk ben je er snel weer bij!

Volgend weekend hebben we een vrij weekend, daarna wacht ons de thuiswedstrijd tegen Vaassen. Dit dreigt een spannende wedstrijd te worden! Tot dan!!