Bleekman, E.B.G.M.

Accommodatie

Onbekend

Sprinkhanen 1  -  Keijenburgse Boys  1  1-2

Met het verstrijken van de competitie breekt zo langzamerhand de tijd van de dubbele programma’s en doordeweekse wedstrijden aan.  Om het scheef gelopen competitieschema weer recht te trekken  is het zomaar mogelijk dat je op een kille donderdagavond in één of andere uithoek van de Liemers staat te ballen. Ook voor uw verslaggever zijn het dus drukke tijden. Die werd er de afgelopen dagen overigens meerdere malen aan gerefereerd dat er over de wedstrijd van afgelopen zondag bijzonder weinig, zeg maar niets, te lezen is geweest.  De uitwedstrijd bij M.v.R. ging met 2-0 verloren en was, als we de kenners mogen geloven , het aanzien niet waard, niet om over naar huis te schrijven  en de moeite niet waard er ook maar één woord aan vuil te maken.  Dus daar waren we gauw mee klaar.

Dan maar snel over tot de orde van de dag. Inhalen op donderdagavond in Nieuw-Dijk tegen de plaatselijke Sprinkhanen.  Da’s meestal rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Vandaar dat coach Hermsen de wedstrijdbespreking reeds op de dinsdag had gehouden.
Het zou zijn uitwerking niet missen.  Vanaf de eerste minuut werden de “hanen” onder druk gezet, opgejaagd en terug gedrongen.  Dat de openingstreffer al na 10 minuten viel paste volledig in de strategie en in het wedstrijdbeeld.  Luuk Menting kwam aan de linkerkant in balbezit, stuurde zijn tegenstander het Stille Wald bos in, speelde zich vrij en liet een perfecte voorzet vertrekken. Tom Goossens hoefde er zijn hoofd alleen maar tegen aan te zetten om oranje op voorsprong te zetten.
De hele verdere eerste helft bleven we de bovenliggende partij, waarbij de score helaas geen gelijke tred hield. Alleen Tom Goossens wist met één van zijn fameuze vrije trappen voor de pauze het net te vinden.  (0-2)

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Hoewel ?  Opnieuw was er veel druk op hetzelfde doel.  Maar aangezien wij na de pauze uitgerekend dat doel dienden te verdedigen, lagen we zelf dit maal onder vuur.  Sprinkhanen speelde inmiddels met een extra aanvaller , waardoor we steeds meer terug moesten en het overwicht op het middenveld kwijt raakten.  Nog binnen het uur zorgde Derksen uit een hoekschop voor de Anschlusstreffer en dreigden we opnieuw een zeker lijkende voorsprong uit handen te geven. Zover kwam het deze keer gelukkig niet.  Joeri redde een paar keer goed, Dion haalde een bal voor de lijn weg en Jeroen Putman (Sprinkhanen) deed onbedoeld hetzelfde.

Die gaan vandaag niet meer scoren moet arbiter Bleekman hebben gedacht, daar hij met de invallende duisternis besloot niet al te veel tijd bij te trekken.  Drie belangrijke punten en met de wedstrijd van Worth Rheden op het programma kan de wereld er na zondag weer een stuk beter uit zien. Wellicht tot dan, hoe dan ook,  een prettig weekend.