Han Aaldering (penalty)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 06

20 september 2015 10:30

Broek, P.J.M. van den

Na een prima overwinning afgelopen week op Viod moesten we vandaag aantreden tegen Basteom 2. Basteom is de enige club waarvan we vorig seizoen twee keer niet konden winnen. Bij voorbaat een lastige klus dus. Wegens vakantie en blessures van diverse spelers konden we maar beschikken over 10 spelers van onszelf. Gelukkig hoefde het derde elftal niet te voetballen en waren bereid om drie spelers aan ons ter beschikking te stellen. Han, Herman en Maarten kwamen ons versterken op de Baakermat. Vooral voor Han een speciale wedstijd, aangezien hier zijn roots liggen. Hierover later meer. Eerst de wedstrijd. De eerste helft begonnen we goed. We kregen ook een paar kansjes. Helaas verslapten we na een half uur en werden onzorgvuldiger. Hierdoor kreeg Basteom ook een paar kansen. Gelukkig kon onze keeper alle pogingen stoppen. Met rust was het nog 0-0.

Na rust werd er goed gecombineerd. Na een mooie aanval over links, schoot Victor de 0-1 binnen. We drukten hierna door en bleven goed voetballen. 10 minuten na de 0-1 kregen we een terechte penalty na een overtreding op Victor. De penalty werd binnen geschoten door Tom. Niets aan de hand, zou je zeggen. Wat gelukkig scoorde Basteom de 1-2. Basteom ging 1 op 1 spelen, waardoor we licht onderdruk kwamen te staan. Basteom scoorde de 2-2, maar dit was uit buitenspelpositie. De scheidsrechter leek de goal goed te keuren, maar gelukkig bleef onze goed vlaggende grensrechter Michel met de vlag omhoog staan. Na kort overleg tussen de scheidsrechter en Michel, keurde de scheidsrechter de goal alsnog af. Wel terecht trouwens. Hierna werden we weer wakker en kwamen terug in de wedstrijd. Na een overtreding op Tom kregen we een vrije trap op randje zestien. Deze werd opgeëist door Laurens. Hij schoot de bal met een curve langs de muur in de goal. Saillant detail is dat Laurens al begon te juichen voordat de bal de goal bereikte. Dat noemen we zelfvertrouwen. Desalniettemin wel de 3-1. Hierna was de wedstrijd gespeeld. In de slotminuut gaf de scheidsrechter nog een was discutabele penalty voor ons. De bal werd opgepakt door Han, die het LAATSTE doelpunt van een Keijenburger OOIT op de Baakermat scoorde. Na afloop van de wedstrijd werd de middenstip aan Han gegund. Een mooi souvenir van een rijke historie van de Baakermat. Mannen van het derde hartelijk dank voor jullie inzet en ondersteuning. Volgende week de thuiswedstrijd tegen GSV ’38.