Mannen zondag, 1, 4e klasse D

11 oktober 2015 14:30

Verweij, M.C.

Dierense Boys  1 – Keijenburgse Boys  1    3 – 2

Door omstandigheden bent U vorige week verstoken gebleven van het verslag van de thuiswedstrijd tegen Sprinkhanen.  Om U toch even bij te praten.  Er werd met 0-3 verloren,  Giel, Thom en Tom ontvingen een gele kaart, waarbij laatstgenoemde er zelfs twee kreeg en dus met rood vroegtijdig mocht gaan douchen.  En dat laatste overkwam Mark met een directe rode kaart. Kortom een middagje om niet over naar huis te schrijven.  Aldus geschiedde.

Dan de wedstrijd van heden middag.  Dierense Boys uit.  Achteraf zou ik hier ook niet over naar huis willen schrijven, maar dan zou U wederom verstoken blijven van het reilen en zeilen van uw helden.

Dus ik praat u toch maar even bij.  De “ausere Bedingungen” of omstandigheden, zoals u wilt, nodigden op voorhand uit tot een aantrekkelijke wedstrijd.  Een goed (kunstgras)veld,  een ietwat waterig najaarszonnetje en een fris briesje waren uiteindelijk de meest positieve elementen rond deze wedstrijd.  In een gelijkopgaande partij nam het andere oranje langzaam maar zeker het initiatief in handen.  De eerste kansen waren dan ook voor ons, maar dan valt de openingstreffer na een kwartier,  door een defensieve fout,  aan de andere kant. (1-0)  Blijkbaar waren de Dierenaren hier ook dusdanig van onderste boven, dat de gelijkmaker  er nog geen dertig tellen later ook al weer in lag. Tom stuurde vanaf de aftrap Thom richting Dierense goalie, die zich vervolgens verkeek op Thom’s snelheid, waarna de bal middels een stiffie en een kopbal  tussen de palen verdween (1-1).

Dat was snel recht gezet en we gingen er dan ook maar eens goed voor zitten.  Nu moesten we ook maar doordrukken en de wedstrijd snel over de streep trekken.  Het veldoverwicht groeide met de minuut, Dieren werd van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug.  Maar helaas kwam dit in de score niet tot uitdrukking.   Met de 1-1 ruststand deden we onszelf dan ook  hopeloos tekort.

Na de pauze kwamen we weliswaar via Thom nog op voorsprong, met het goede veldspel van de eerste helft was het helemaal gedaan.  We kregen desondanks toch nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.  Maar dan kan je er donder op zeggen dat de goal aan de andere kant valt. En wat denkt u ?  De goal valt aan de andere kant.  Via enkele klutssituaties komt de bal voor ons doel, Joeri weet de eerste inzet nog te pareren, maar moet op de rebound het antwoord schuldig blijven.

De wedstrijd kabbelt vervolgens als een droogstaand beekje naar het einde.  En als drie minuten in blessuretijd iedereen zich heeft verzoend met een gelijkspel , komt Dierense Boys toch nog op 3-2.

Nadat de paal en Joeri nog voor redding hadden gezorgd, was het in derde instantie toch raak.

Door deze nederlaag zijn we inmiddels rode lantaarndrager, voor wat het waard is. Volgende week ontvangen we het Beekse Peeske. Een wedstrijd die niet geheel gevrijwaard is van extra sentimenten.  Hopelijk dat ons dat weer een zetje in de goede richting kan geven.  Wellicht tot dan, hoe dan ook een prettige week.