Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 03

27 oktober 2013 11:30

P. Seesing

Door weer en wind stonden we vandaag om 11.30 uur op het hoofdveld aan de aftrap. Precies 11 vrouwen van ons eigen team en gelukkig kwamen Esri en Yvet van dames 2 ons versterken. Helaas kon Lisanne vandaag nog niet meespelen door haar bilspier-blessure, was Maaike niet aanwezig en Esther sloot zich iets later aan bij de groep aangezien ze eerst nog een slaapdienst had.

Misschien lag het aan het feit dat Karlijn de toss verloren had maar we kwamen de eerste 10 minuten niet aan ons eigen spel toe. Onze tegenstander, Vaassen, was voor ons geheel onbekend. Meer dan een puike uitslag (1-1) op koploper Pax wisten we niet van ze. Het was een erg jong team en vanaf minuut 1 gedreven om ook bij ons de punten te stelen. We mochten ze dus niet onderschatten!

Van beide kanten werden enkele doelpogingen gecreerd maar echt gevaarlijk werd het niet. Marissa stond vandaag op de positie van voorstopper (normaal gesproken de plek van Lisanne) en Eef heeft aardig moeten puzzelen om alle 11 de dames op de juiste plek neer te zetten. Waar Eef niet aan hoeft te twijfelen is de positie van Liz. In de 12e minuut wist ze namelijk door de verdediging van Vaassen te breken en met een fraai puntjertje de 1-0 binnen te schieten. Dit was toch wel een bevrijding voor ons, hopelijk konden we nu eindelijk lekker gaan voetballen. Dit bleek gelukkig ook het geval. We wisten telkens de vrije man te vinden en lieten de bal rond gaan. Hier en daar zaten er nog wel wat schoonheidsfoutjes in ons spel en waren we soms een stapje te laat maar na de 2-0 van Joyce waren we los.
Onze achterhoede hield gemakkelijk stand en door een knappe redding van Anneke, die 1 op 1 met de spits van Vaassen de bal wist te keren, bleven we erin geloven dat de punten in Keijenborg bleven.
Het vele loopwerk van Karlijn werd in de 34e minuut beloond. Met een prachtige pass, precies op maat, zette ze Sanne vrij voor de keepster waardoor de 3-0 op het scorebord verscheen.
De dames van Vaassen begonnen onderling op elkaar te mopperen en heel veel gevaar kwam er niet meer vanuit. Het bleef een eenzijdige eerste helft met aanvallen voor ons over en weer. Net voor rust schoot Sanne een afvallende bal snoeihard binnen waardoor we met een 4-0 voorsprong aan de warme thee zaten.
Beetje jammer dat de dames van Vaassen zich in de rust nog meldde bij de scheidsrechter om hun ongenoegen te uiten, we waren gewoon fysiek veel sterker en in hun ogen werd dit bestempeld als hard en ruw spel.

Ondanks de regen en de kou stond er nog aardig wat publiek voor ons langs de kant. De eerste helft hebben ze vier keer in de handen kunnen klappen voor ons en om zichzelf op te warmen, helaas konden ze de tweede helft beter met oogkleppen op kijken. We kwamen totaal niet meer aan voetballen toe en de bal vloog alle kanten uit. Doordat het spel vaak stil lag door blessures lukte het ons ook niet om het tempo erin te houden en de bal rond te spelen.
Toch wist Joyce in de 53e minuut iedereen te verrassen. Via de keepster, die de bal er zelf in stootte, stond het 5-0. De gehele tweede helft hebben we niet veel kansen kunnen creeeren en viel er zelfs nog een tegendoelpunt. Zo bleek maar weer dat we zeker onze aandacht erbij moesten houden en niet mochten verslappen ook al was de voorsprong riant.
In de 60e minuut kregen we een tweede tegenslag te verwerken. Esther viel met kramp geblesseerd uit maar zeg nou zelf, iedereen weet toch dat een slaapdienst je niet in de koude kuiten gaat zitten? Gelukkg kwam Esri haar vervangen en kwam in de 74e minuut ook Yvet in het veld voor Marissa. Beide dames hadden ook al een volledige gewonnen wedstrijd bij dames 2 gevoetbald en speelde nu dus ook bij ons nog de nodige minuten.
Aan het einde van de wedstrijd zorgde Joyce met een actie zoals alleen Joyce scoort voor de eindstand 6-1. Via de rechter flank stoomde ze op en was we met haar snelheid de achterhoede van Vaassen te snel af. Ze schoof de bal gecontroleerd onderin de hoek en na deze goal vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest en was het tijd voor een warme douche.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer 3, Ratti, op het programma. Hopelijk spelen we dan weer als vanouds en kunnen we er weer 3 punten bijschrijven.