1 - 2

Keijenburgse Boys VR1

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 03

3 november 2013 13:00

Vandaag om 13.00 uur stond de belangrijke wedstrijd op het prgramma tegen Ratti. Een sterke tegenstander die op de derde plaats, één plekje onder ons, op de ranglijst staat. In de afgelopen seizoen zijn we deze dames wel eens tegen gekomen en hebben we ook oefenwedstrijden tegen elkaar gespeeld. Onbekend is deze tegenstander dus zeker niet, en met het gegeven dat we nog nooit van hen gewonnen hebben was het dus op voorhand al een beladen wedstrijd.

Helaas speelde Elles vandaag niet mee maar was Lisanne weer inzetbaar. Met één wissel op de bank begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat de belangen groot waren was direct te merken. Zowel Ratti als wij waren fel aan de bal en gebrand om deze wedstrijd te winnen. Met enkele ervaren speelsters is Ratti een sterke ploeg waar wij het de eerste 10 minuten moeilijk mee hadden. Het was erg rommelig aan onze kant en we gaven Ratti de ruimte om te voetballen. Gelukkig hield Annie ons op de been door enkele cruciale reddingen en werden we gered door de paal. Er moest snel wat gebeuren anders zouden we zo vroeg in de wedstrijd al tegen een 1-0 achterstand aan kijken. Eef zette de verdediging om en Lisanne, die op de bank begon, kwam het veld.
Hierdoor kregen we meer rust in ons spel en creerden we zelf ook kansen. Helaas had Sanne vandaag het vizier niet op scherp staan waardoor de kansen niet benut werden.Het vele loopwerk van onze mid mid Karlijn werd ook nog niet echt beloond omdat de vrije man moeilijk te vinden was. Aan onze inzet lag het zeker niet want iedereen vocht voor elke meter maar doordat de dames van Ratti er bovenop zaten en door onze onzorgvuldige passing maakte we het onszelf soms onnodig moeilijk.

In de 32e minuut viel dan toch de belangrijke 0-1. Liz wist met knappe kap en draaibewegingen de verdediging van Ratti op het verkeerde been te zetten en schoot de bal snoeihard achter de keepster van Ratti het net in. Dit doelpunt hebben we uitbundig gevierd en voelde ook als een bevrijding. We hadden gehoopt dat we nu wat 'vrijer' konden spelen maar dit was helaas niet het geval. De dames van Ratti hielden hun kop erbij en mede door onze sterke verdediging en keeper gingen we met 0-1 rusten.

Aan deze break hadden we allemaal behoefte. Even rustig de koppies bij elkaar.
Helaas kon Maaike de wedstrijd niet uitspelen aangezien ze haar verplichtingen heeft bij ons eerste mannen elftal en moesten we het dus doen met 11 speelsters. Zolang we zelf niets weg geven en de kansen afmaken zat een overwinning er zeker in.

Eenmaal terug op het veld werd het erg donker en hoorde we heel wat gerommel en gedonder in de verte. Hopelijk konden we de wedstrijd gewoon uitspelen.
De tweede helft bleken wij wel echt het sterkere team te zijn ookal bleven echte kansen uit. De felheid van de eerste helft was er nu bij beide teams een beetje af. Toch kwam Ratti in de 64e minuut op gelijke hoogte. Een echte kans was het niet eens maar werd wel mooi afgemaakt. 1-1. Nu was het aan ons de taak om te laten zien waarom wij de voornaamste titelkandidaat zijn. We moesten onze koppies erbij houden en ondanks de vermoeidheid de bal rond laten spelen. Door snel uitgespeelde aanvallen via onze middenvelders Sharon en Joyce bleven we gevaarlijk en voelde we dat er een kans in zat om de winnende 1-2 binnen te schieten. Dit gebeurde dan ook in de 67e minuut na een prima aanval vanaf de zijlijn van Joyce. Het was Esther die oplettend bij de tweede paal de bal met een rolletje in het doel schoot. Lang heeft Ratti dus niet kunnen genieten van de gelijke stand.

Een dikke 20 minuten moesten we deze voorsprong behouden en uiteindelijk werd het een zwaarbevochten wedstrijd met als eindstand 1-2!
Een knappe prestatie van ons hele team en dit geeft vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen koploper Pax!