Pax 4 (zon)

Mannen zondag, 2, 5e klasse 07

2 oktober 2016 9:30

G. Scheffer

Vandaag de wedstrijd tegen de op papier nummer 1, zijnde PAX 4. Bij voorbaat een mooi affiche! En tegen PAX en tegen de nummer 1. We hadden vandaag maar liefst 16 man op papier. Helaas moest Joep al tijdens de warming up afhaken met een blessure. Iedereen had er zin in en dan vooral ene Rick W., die zelfs een kleine beloning op een overwinning had gezet. We waren er op gebrand de punten in huis te houden, maar dachten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Echter de praktijk wees anders uit, want na slechts 3 minuten schoot Rick de bal van zo’n 20 meter over de keeper, net onder de lat, in het doel. BAM de 1-0 was een feit. Een lekker begin. Dankzij het druk zetten van het gehele team van achterin, middenveld en de voorhoede kon PAX er voetballend niet uitkomen. Na twee afstandsschoten, waarbij de keeper de bal tot tweemaal toe los liet, kon Tom K. twee keer de bal binnen schieten, waardoor het na 10 minuten al 3-0 stond. Een droom begin. Ondanks de 3-0 voorsprong bleven we druk zetten en goed voetballen. Uit een ingooi van Tom J. kon Tom K. de 4-0 binnen schieten. PAX kwam er niet aan te pas en creëerden weinig tot geen kansen. Onze inzet en gedrevenheid bleef, waardoor na een mooie combinatie over rechts via Bjorn en Frank de bal wederom bij Tom K. kwam die beheerst afronden. Na 20 minuutjes was het al 5-0!! Ongekende weelde. Wat zou dit nog brengen? Heel veel bleek even later, want na een prachtige combinatie in de linkerhoek tussen Tom J. en Rick, waarna Rick de bal afgemeten de zestien in slingerde, kon Tom K. de bal feilloos inkoppen. En daarmee was het nog niet afgelopen in de eerste helft, want na een fout in de verdediging bij PAX kon Tom K. alleen op de keeper af. Hij omspeelde de keeper en maakte de 7-0. Helaas moesten we net voor rust nog de 7-1 incasseren. De stemming in de rust was uitermate goed. Niemand had van te voren kunnen dromen van deze ruststand. In de tweede helft namen we toch onbewust wat gas terug, waardoor PAX beter in hun spel kwam. De tweede helft was bij lange na niet zo sprankelend als de eerste helft en PAX had het betere van het spel. Ondanks dat was het Cas die uit een cornerbal van Tom J. de bal van Tom K. kreeg aangespeeld en prachtig de 8-1 binnen schoot. Ongeveer 20 minuten voor tijd scoorde PAX nog de 8-2, maar verder kwamen ze niet. Het eindresultaat een prachtige 8-2 overwinning. Achteraf hadden we de 16 man hard nodig, want helaas moesten Frank, Bjorn, Lasse en Patrick A. met een blessure/ziekte het veld verlaten. Allen beterschap en een spoedig herstel.  Al met al een prima teamprestatie!!!! Na de wedstrijd konden we de beloning van Rick opdrinken. Dank Rick!! Het was nog lang gezellig in de kantine.
PS: het kan zijn dat ik de goals een beetje door elkaar heb gehaald, maar wie verwacht ook zo’n grote uitslag tegen PAX!