Assist: Tim Reulink
66'

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e klasse 16

1 oktober 2016 10:00

Zaterdagmorgen 1 oktober stond VV Doetinchem uit op het programma. Ja, zaterdagMORGEN en dat was voor iedereen even wennen. Vertrek 9 uur en aanvang wedstrijd 10 uur.

De wedstrijd begon ondanks alle goede bedoelingen erg rommelig. Veel balverlies zorgde voor enkele kansen voor VV Doetinchem, maar gelukkig hadden ze het vizier niet op scherp staan. Na een minuut of 15 werden we langzaam wakker en begonnen we te combineren. Nadat een paar aanvallen net niet afgerond konden worden, draaide Rik Aaldering zich in de 30e minuut goed vrij en rondde beheerst af met de rechtervoet in de rechter benedenhoek: 0-1. De rest van de eerste helft was het spelbeeld hetzelfde. Keijenborg combineerde erop los en VV Doetinchem werkte weg. Echter kansen waren er over en weer niet.

Na rust was het niet lang wachten op de tweede goal. In de 45e minuut scoort de ingevallen Noah Haggeman met een heerlijk afstandschot in de rechter bovenhoek. Langzaam werd VV Doetinchem verder in "de houtgreep" genomen en in de 65e minuut was het wederom Noah die met een heerlijke lob het net vond: 0-3. Een minuut later was het verzet van VV Doetinchem definitief gebroken door een doelpunt van Rik Aaldering. Het laatste doelpunt kwam van de schoen van Kars Branderhorst. Na een Zlatan-achtige solo schoot hij binnen.

Samengevat kwamen we deze wedstrijd langzaam op gang, maar namen we zeer verdiend en overtuigend de drie punten mee naar Keijenborg. Het is mooi om te zien dat het team steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. De nieuwe jongens wennen snel en doen wat er van ze verwacht wordt. Koen en Zander verdedigen goed aan de binnenkant, veroveren ballen en spelen zoveel mogelijk de middenvelders in. Bas Peppelman werkt keihard in de voorhoede, waardoor anderen weer de ruimte krijgen om te voetballen. Ga zo door mannen!

Op het moment van schrijven zijn we met 10 punten uit 4 wedstrijden naar de eerste plaats op de ranglijst gestegen. DVC en VVL/Stokkum kunnen nog over ons heen gaan aangezien ze 1 wedstrijd minder hebben gespeeld.