P. Seesing

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd van het seizoen! Vandaag komen de dames van Pax op bezoek!
We waren zaterdag nog bang dat de wedstrijd afgelast zou worden maar gelukkig kon er op zondag gewoon gevoetbald worden. Aangezien er vier thuiswedstrijden op het programma stonden speelde wij vandaag op het tweede veld.
De oudere garde uit ons team hebben in hun hele voetbalcarrière nog nooit tegen Pax gespeeld, de jongere generatie kent onze tegenstander van vandaag nog uit de jeugd.
Vlak voor de wedstrijd, en zelfs ook al in de aanloop naar deze wedstrijd, waren enkele dames toch wel wat nerveus. Er stond ons ook een belangrijke wedstrijd te wachten, het was dé kans om de koppositie over te nemen. Gelukkig hadden we onze selectie compleet vandaag, 13 gemotiveerde dames die klaar waren voor deze derby!

Dames 2 had extra hun wedstrijd uit bij Halle verzet zodat ze op tijd terug waren om ons nog in actie te zien. Top dames!

Om 11.30 uur floot onze scheidsrechter Paul Seesing voor het begin van de wedstrijd. Er stond genoeg publiek langs de kant, zoveel supporters hebben wij nog nooit gehad. Zelfs niet met een kampioenswedstrijd. Het was dus voornamelijk publiek vanuit Hengelo die mee waren gekomen om de dames van Pax aan te moedigen. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, beide teams waren aan elkaar gewaagd maar er ontstonden niet echt gevaarlijke situaties.

Pax heeft nog een erg jong team die de afgelopen jaren altijd samen heeft gevoetbald dus deze meiden wisten elkaar goed te vinden. Na 10 minuten kregen wij een eerste tegenvaller te verwerken. Na een hard duel kon Joyce  niet verder spelen en moest geblesseerd, met veel pijn het veld verlaten. Het spel heeft even stil gelegen, zo had Liz de tijd om nog even warm te lopen.

Van onze kant zaten er af en toe mooie aanvallen tussen maar we gingen te slordig om met de kansen die we kregen. In de 40e minuut kregen we een tweede tegenvaller te verwerken. Karlijn blokte een bal af maar hierbij ging het mis met haar enkel. Ook zij kon niet verder en de opstelling moest opnieuw aangepast worden. Sharon viel goed in en langzaam kregen we meer kansen. Toch was het voor ons wel even moeilijk om na twee tegenslagen de draad weer op te pakken dus waren we ook blij met het fluitsignaal voor de rust.

Dit gaf ons de tijd om de koppies bij elkaar te steken en Eef het woord te geven. Hij gaf aan dat uiteraard iedereen baalde van de blessures van Joyce en Karlijn maar dat we het met elkaar moesten doen vandaag en dat er niets te halen viel voor Pax! Eef was niet tevreden en vond dat we te vaak slappe ballen speelde waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakte. Iedereen moest een stapje extra zetten en voor meer dreiging zorgen.

De tweede helft verliep met bloed, zweet en tranen. De fanatieke aanhang uit Hengelo voelde de spanning ook en gooide er met het nodige geschreeuw nog een schepje bovenop. We kregen weer enkele kansen waaronder prachtige afstandschoten van Marissa. De keepster van Pax stond uitstekend te keepen waardoor deze schoten voor haar niet meer dan inschiet ballen waren.

Toch stond in de 63e minuut heel de verdediging + keepster van Pax te kijken toen Liz met een geweldige solo actie voor de verlossende 1-0 zorgde. Met knappe kap en draaibewegingen zette Liz 5 man te kijken en schoot ze de bal in de verre hoek. We waren door de dolle heen en hebben dit doelpunt goed gevierd! Nu mochten we zelf niets meer weggeven blijven door voetballen. Het was zeker mogelijk om deze score uit te breiden! Enkele minuten later nam Amanda een prachtige vrije trap die helaas op de lat van het doel belandde. Ook kwamen wij een keer goed weg toen Pax de bal op de paal schoot. Zo bleef het tot aan het einde van de wedstrijd spannend! Er kwamen heel wat minuten blessuretijd bij en bij ons kwam Esri nog het veld in.

De laatste zenuwslopende minuten tikte weg en toen was daar eindelijk het fluitsignaal van de scheidsrechter. We waren dolbij, het voelde als een kampioenschap! We hebben deze overwinning goed gevierd en kregen van Robert & Miranda (Smikkelcorner) een drankje aangeboden. Dank hiervoor.

We hebben vandaag gestreden en uiteindelijk de drie punten in Keijenborg gehouden. Het was een wedstrijd met hoogte en dieptepunten, het publiek kwam dus niks te kort. Dank aan allen die ons vandaag naar de overwinning hebben geschreeuwd!

Esri en Yvette bedankt voor jullie hulp en Karlijn & Joyce veel beterschap gewenst!

Volgende week staat er weer een belangrijk duel op het programma. We spelen om 12.30 uur weer thuis tegen sv Basteom. Benieuwd welk team we hier aantreffen!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!