Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Fantastische comeback levert KBB 1 eerste driepunter op

31 oktober 2022 7:00

Na de nederlaag van vorig weekend in het bekertoernooi, ging KBB 1 in de competitie op bezoek bij vv Erix in Lievelde.

In speelronde vijf van de competitie stond voor het eerste de op papier lastige uitwedstrijd bij het gepromoveerde vv Erix op het programma. De ploeg uit Lievelde is het seizoen een stuk beter begonnen dan onze 'Boys'. De blauw-witte hebben na vier gespeelde wedstrijden al zes punten bij elkaar verzameld.

Nadat er eerst een minuut in acht werd genomen, kon het duel tussen de beide ploegen beginnen. Zoals deels verwacht legde de teams een fysieke wedstrijd op de mat, waarbij beide ploegen wat kansen kregen. De grootste waren in het begin voor de gastheren, maar men wist deze niet te benutten.

DSC_0018.JPG

Na enkele plaagstootjes van Keijenborg, sloeg Erix vlak voor rust alsnog toe door de 1-0 te maken. Direct daarna dacht KBB wat terug te doen, maar Bjorn Hiddink kwam een voetje tekort om succesvol te kunnen afdrukken. Hierdoor ging men de kleedkamer met een 1-0 achterstand opzoeken.

De tweede helft begon een stuk voortvarender, omdat Keijenborg snel in de tweede helft naast Erix wist te komen. In een bomvol zestien meter gebied wist Tim Sloot zich met bal en al vrij te draaien en de verre hoek te vinden.

Een paar minuten later was het echter toch Erix dat het net wist te vinden. Een terecht gegeven penalty werd, ondanks een touche van Björn Grotenhuys, binnengeschoten. Niet veel later vergrootte de thuisploeg vanuit de counter de voorsprong naar twee doelpunten en leek het weer een verloren middag te gaan worden.

Enkele tactische omzettingen en een stevige tackle op aanvoerder Cas Goossens wakkerde het innerlijke vuurtje aan bij Keijenborg. Met zo'n kwartier te spelen zorgde Lars Menting na een goede combinatie met Cas Goossens voor de aansluitingstreffer. Men bleef gasgeven en Erix kwam minder en minder aan het voetballen.

Vlak voor tijd kwam na veel sleuren en zwoegen de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een hoekschop werd er, in de ogen van Raymond Sessink, in een keer door hem ingedraaid en zo zorgde de routinier voor de gelijkmaker. Kan het dan nog gekker? Ja het kan nog gekker. Want diep in de blessuretijd zorgde Tim Sloot ook nog voor de 3-4 en daarmee de eerste drie punten van de competitie.

DSC_0110.JPG

Door de overwinning heeft Keijenborg weer wat aansluiting met de rest van de ploegen. Na vijf wedstrijden wordt nu met vier punten de 10e plek bezet en heeft men uitzicht op de veilige plek zeven. Volgende week een bijzonder duel, want dan wordt voor het eerst gespeeld in de nieuwe jubileumshirts. Tegenstander die middag is hoogvlieger VIOS Beltrum.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!