Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KBB 1 wint oefenpot over de grens

13 augustus 2023 20:30

Op zondag 13 augustus speelde onze jongens de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Tegenstander was het Duitse GSV Viktoria Süderwick, vlak over de grens bij Dinxperlo.

IMG_2235.JPG

Met een grote groep vertrokken we in de ochtend van zondag 13 augustus richting Süderwick, het Duitse gedeelte van Dinxperlo. Daar was een oefenwedstrijd geregeld met het plaatselijke GSV Viktoria 09. Een club die vorig seizoen promoveerde naar de Bezirkliga, het 7e niveau van Duitsland. Het niveau is een beetje te vergelijken met de Nederlandse 3e/4e klasse.

Voor beide helften hadden Freddy Dahm en Patrick van de Kamp twee elftallen gesmeed waardoor alle spelers minimaal 45 minuten speelden. In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op met de Duitsers, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen beide ploegen niet.

Vlak voor rust kwam Keijenborg mooi een voorsprong. Nadat eerst een kopgoal van Matthijs Beulink werd afgekeurd vanwege een duwfout, wist Cas Goossens iets later wel legaal te scoren. Een goede steekpass over de rechterkant bereikte de diepgelopende middenvelder en Cas rondde keurig af, 0-1.

IMG_2217.JPG

Na de rust begonnen we met een volledig nieuw elftal en het spel werd er zeker niet minder op. De Duitse gastheren hadden moeite met de vele combinaties, maar tot echt grote kansen leidde dat ook weer niet voor onze 'Boys'. Ongeveer vijf minuten voor tijd wist Luuk Hulshof met een hard schot de score te verdubbelen. Dat niet veel later Süderwick nog wist te scoren, was puur voor de statistieken.

Al met al een prima begin van de voorbereiding. Aankomend weekend wordt er in Hengelo gespeeld op het Quick Toernooi. Vrijdagavond nemen we het dan op tegen vv Vorden en op de zondag is Ruurlo de tegenstander.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!