KBB 1 alleen bovenaan na winst op Ajax

15 oktober 2023 18:00

Op zondag 15 oktober stond de wedstrijd tegen Ajax Breedenbroek op het programma. De ploeg uit Breedenbroek is net als onze jongens na 3 wedstrijden nog altijd zonder puntverlies, maar scoorde wel vijf keer vaker waardoor ze bovenaan staan. Keijenborg bezet door overwinningen op SVGG, Halle en Ratti/Socii plek twee.

IMG_4758.JPG

In de beginfase van de wedstrijd was het duidelijk dat er vandaag eindelijk wat serieuzere tegenstand tegenover de Keijenborgse jongens stond. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en dat leverde een leuke openingsfase op. De eerste grote kans was voor Mark Overbeek maar hij kreeg de bal er niet in. Daarna waren er grote kansen voor de thuisploeg, maar Ajax Breedenbroek sprong niet zorgvuldig met deze mogelijkheden om.

Gedurende de eerste helft kwam Keijenborg beter in het spel en kon het langzaamaan wat dreigender worden voor het Breedenbroekse doel. Een paar gevaarlijke lage voorzetten vanaf de zijkanten konden telkens maar ternauwernood verdedigt worden door Ajax, dat vervolgens dan in de omschakeling weer gevaarlijk kon worden. In een leuke eerste helft ontbrak alleen een ding, de doelpunten.

IMG_4677.JPG

Na rust bleef de wedstrijd leuk om naar te kijken. Het voetballende aspect werd wat minder, maar dit werd ingeruild voor voldoende strijd en enthousiasme van beide kanten. Keijenborg was wel de betere ploeg na rust, wat ook resulteerde in een voorsprong. Een 'wonderschone' vrije trap van Harm Middelkoop zorgde voor de bevrijdende 0-1.

Ajax Breedenbroek was aan zet, maar doordat er prima verdedigd en gewerkt werd door onze jongens kon de thuisploeg maar mondjesmaat tot kansen komen. Toen Lars Menting circa tien minuten voor tijd de score namens Keijenborg verdubbelde, werd het voor Ajax nog veel lastiger. Ondanks een slotoffensief van Breedenbroek en een rode kaart voor Dion Goossens bleef de Keijenborgse achterhoede op de been en hield onze keeper Björn Grotenhuys wederom zijn doel schoon.

IMG_4783.JPG

Volgende week is er voor het eerste geen wedstrijd, er staat namelijk een bekerweekend gepland. Een week later vervolgen we de competitie met een wedstrijd in Keijenborg tegen Epse.