KBB 1 wint ook in De Hoven

13 november 2023 9:00

Op zondag 12 november was het tijd voor een echte topper in 5C. De tegenstander was ZVV De Hoven en dat is geen onbekende voor Keijenborg. Een paar maanden geleden schoten zij ons namelijk de vijfde klasse in.

IMG_5287.JPG

Met een nagenoeg complete selectie, alleen Dion Goossens ontbrak nog, vertrokken we vol goede moed en vertrouwen naar de andere kant van de IJssel. En nadat de laatste knallen van het vuurwerk hadden geklonken kon de eerste helft beginnen.

De wedstrijd ontwikkelde zich eigenlijk wel zoals het van te voren was te voorspellen. Keijenborg kreeg de bal wat meer als de tegenstander en De Hoven probeerde de grenzen van het betamelijke en vooral van de scheidsrechter op te zoeken.

Binnen een paar minuten kreeg Tim Sloot al een grote kans om Keijenborg op voorsprong te zetten, maar hij miste deze wat ongelukkig. Niet veel later sloegen onze 'Boys' alsnog toe. Via Lars Menting werd het al snel 0-1.

IMG_5277.JPG

Na deze openingstreffer bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde als daarvoor. De Hoven kreeg spaarzame momenten maar keeper Björn Grotenhuys werd voor rust maar een keer echt getest. Een afstandsschot kon door hem netjes over de lat worden getikt.

Aan de andere kant bleef Keijenborg ook dreigend. Echter was het bij de meeste aanvallen het gebrek aan een goede laatste pass dat een aaneenschakeling van grote kansen tegenhield. Het was dan ook ietwat gelukkig hoe Luuk Menting de bal na een goed half uur voor z'n voeten kreeg. Maar de rechtsbuiten bleef in de afronding wel koelbloedig en verdubbelde daarmee de voorsprong.

IMG_5310.JPG

Na de rust was het zaak om scherp te beginnen en niet direct te zwichten voor de aanstaande Heufse storm. Echter was de thuisploeg, die ook een paar basisspelers miste, niet bij machte om een echte vuist te maken.

In de loop van de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Keijenborg bleef wat ongeduldig in balbezit waardoor het niet echt gebruik kon maken van de ruimtes die De Hoven liet.  De thuisploeg was ook niet in staat om het spel te maken of kansen te creëren. Ze deden vlak voor tijd nog wel wat terug, maar die treffer was eigenlijk puur voor de statistieken, want van een echt slotoffensief was geen sprake.

IMG_5446.JPG

Door de overwinning springt Keijenborg weer over De Hoven in de ranglijst en is de voorsprong nu twee punten met nog een wedstrijd te goed. Volgende week is ons vrije weekend, de week erna trekken we nog verder over de IJssel. Dan spelen we achter Café Bello bij SHE in Hall.