Keijenborg blijft foutloos na nieuwe zege

3 december 2023 16:45

Op zondag 3 december mocht Keijenburgse Boys eindelijk weer eens aantreden. Tegenstander was hekkensluiter Den Dam. Zonder de aanwezigheid voor onze teammanager Eduard Peelen werd er op de koude zondagmiddag afgetrapt.

IMG_5877.JPG

Vanaf het eerste fluitsignaal mocht Keijenborg de dienst uitmaken op het eigen veld. Den Dam probeerde wel van achteruit te voetballen, iets wat de ploeg siert, maar het kwam bij vlagen verdedigend wel tekort om de scoringskansen van de thuisploeg te voorkomen. Echter ontbrak het aan scherpte in de afronding en kon Keijenborg niet vroeg op voorsprong komen.

Ongeveer halverwege de eerste helft leek de wedstrijd dan eindelijk los te komen. Eerst kreeg een verdediger van Den Dam al snel zijn tweede gele kaart en daardoor kon deze vertrekken. Niet veel later ontving Keijenborg ook een penalty, maar deze werd helaas niet benut. Enkele minuten later was het toch raak voor de thuisploeg, een mooie aanval resulteerde in een goede voorzet van Tim Reulink die door Niek Ankersmit doeltreffend werd binnengetikt.

IMG_5769.JPG

Ondanks dat Keijenborg met een man meer speelde, bleven meer goals voor de rust uit. Na rust werd het scoren wel doorgezet. Goed drukzetten van Cas Goossens zorgde ervoor dat hij de bal ongeveer op de doellijn voor de voeten van een tegenstander kon wegglijden, 2-0. Een paar minuten later deed Den Dam wat terug, keeper Björn Grotenhuys keerde in eerste instantie de terechtgegeven strafschop, maar was in de rebound wel kansloos, 2-1.

Naar mate de wedstrijd vorderde, raakte de tank bij Den Dam steeds leger. Keijenborg combineerde er in de slotfase lekker op los, wat nog twee goals opleverde. Beide doelpunten kwamen op naam van Lars Menting. De score had nog wel hoger uit kunnen vallen, maar het geluk was niet aan de zijde van onze aanvallers. Den Dam leek 4-1 ook wel prima te vinden en hielden daarmee de schade nog enigszins beperkt.

IMG_5831.JPG

Tot aan de winterstop speelt Keijenborg nog twee wedstrijden, deze zijn beide uit. De eerste is volgende week op bezoek bij HMC'17. Die wedstrijd gaat voorlopig gespeeld worden in Harreveld, op de velden van KSH.