Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Eerste nederlaag voor KBB 1

29 januari 2024 11:15

Op zondag 28 januari hervatte KBB 1 eindelijk weer de competitie. Na oefenwedstrijden tegen Groessen en HC’03, was Etten ditmaal de tegenstander. De groen-witten kwamen als koploper naar Keijenborg toe.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd het strijdplan van beide ploegen direct duidelijk, zorgen dat er niet verloren werd. Beide teams oogde ietwat angstig aan de bal, wat resulteerde in een vrij tamme en saaie eerste helft. Etten had voor het merendeel het balbezit, Keijenborg zakte wat meer in en loerde op de omschakeling.

Daaruit werd de thuisploeg sporadisch gevaarlijk, maar Etten-doelman Harm Dieker hoefde niet echt op te treden. Aan de andere kant hield de Keijenborgse defensie de boel ook aardig dicht, waardoor een 0-0 ruststand het logische gevolg was.

Na rust was Etten de ploeg die het scherpste uit de kleedkamer kwam en binnen vijf minuten toesloeg. Via twee snelle doelpunten verschaften de bezoekers zich een mooie marge die ze konden gaan verdedigen. Het aanvalsspel van Keijenborg bleef erg moeizaam en het resulteerde nauwelijks in kansen.

Ook in de slotfase, toen er de nodige wisselingen waren doorgevoerd en er risico's werden genomen, kon Keijenborg nagenoeg niets uitrichten op het Ettense doel. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg langzaam moest toezien hoe het eerste puntverlies werd geleden. Ondanks verwoede pogingen kon er geen aansluitingstreffer meer gemaakt worden, waardoor Etten de wedstrijd met 0-2 wist te winnen.

Maar door de nederlaag is er nog absoluut geen man over boord. Keijenborg heeft nog altijd minder verliespunten en bij goede resultaten in de resterende inhaalwedstrijden staat de ploeg nog altijd boven Etten. Op een zondag waarop ook Ajax Breedenbroek en De Hoven verloren, had Keijenborg echter wel een gigantische stap kunnen zetten. Volgende week gaat de competitie verder, dan spelen we een uitwedstrijd bij SVGG in Megchelen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!