KBB 1 wint 'thuiswedstrijd' van SHE

22 april 2024 20:30

Op zondag 21 april stond de thuiswedstrijd tegen SHE voor de deur. Het affiche werd overigens in Hall op de velden van SHE afgewerkt, omdat in februari de uitwedstrijd doordeweeks in Keijenborg werd gespeeld. Als koploper was het voor Keijenburgse Boys de taak om de voorsprong die het voor de wedstrijd op nummer twee Etten had vast te houden door te winnen van het lager geklasseerde SHE.

IMG_1444.JPG

Vanaf het begin was het duidelijk dat Keijenborg in Hall het spel moest gaan maken. SHE stond, gelukkig, een stuk minder ver terug op het veld en deed veel meer mee in het spel als dat ze dat destijds in Keijenborg deden. Maar door het lange gras en het stevige spel van de blauw-witten was het lastig om het tempo omhoog te krijgen.

Maar ondanks het ietwat stroeve spel was Keijenborg wel de bovenliggende partij en kwam het verdedigend nauwelijks in de problemen. Nadat men twee keer het houtwerk achter de Hallse keeper had geraakt, was het uiteindelijk Luuk Menting die de 1-0 op het scorebord wist te zetten. De score had voor de rust nog hoger kunnen zijn, maar men moest genoegen nemen met slechts één treffer.

IMG_1222.JPG

Na de rust was het beeld in de wedstrijd niet veel anders. Het balbezit bleef voor Keijenborg en SHE probeerde door fysiek te spelen een grotere score te voorkomen. Sporadisch kwam de ploeg uit Hall op de helft van Keijenborg, maar ze konden keeper Björn Grotenhuys niet aan het werk zetten. Aan de andere kant kreeg Keijenborg grote kansen op de 2-0, maar deze ballen vonden het net niet.

Met nog een goede tien minuten op de klok wist aanvoerder Dion Goossens de wedstrijd namens Keijenborg definitief te beslissen, door de 2-0 binnen te werken. Hierna kwam SHE middels hun grootste kans nog in de buurt van een aansluitingstreffer, maar de achterhoede van Keijenborg was bij de les en voorkwam dat.

IMG_1539.JPG

Door de zege behoudt Keijenborg de voorsprong op concurrent Etten en verandert er dus bovenin de 5e Klasse C niks. Het gat bedraagt nog altijd zes punten, maar Keijenborg heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee. Aankomende zondag wacht er weer een belangrijke dag voor de 'Boys'. Dan is de uitwedstrijd bij Den Dam, een ploeg die na de winterstop een stuk beter  zijn gaan presteren. De aftrap is om 14.00 uur in Azewijn.