Stevig aan kop!

Keijenburgse Boys VR1 (zon)

3 - 1

Wolfersveen VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 03

Datum

24 november 2013 11:30

Scheidsrechter

P. Seesing

Accommodatie

Onbekend

Met 9 dames begonnen we vandaag aan de warming-up. Elcke deed vanochtend eerst mee met dames 2 en Esri sloot na deze wedstrijd ook bij ons aan. Helaas zijn Karlijn en Joyce nog steeds geblesseerd en Elles is als dochter van de directeur van Staja uiteraard vandaag aanwezig op de Open Dag. Gelukkig is Lisanne weer terug van vakantie en gaat Sharon het weer proberen.

Enkele seizoenen geleden hebben we wel tegen Wolfersveen gevoetbald, in stadion De Stikke Bocht, maar de afgelopen seizoenen zijn we elkaar niet meer tegen gekomen. Op dit moment staan zij op een zevende plaats in onze competitie dus als koploper moeten wij vandaag de punten in Keijenborg houden. De enige goede bekende bij Wolfersveen is de trainer, vader van onze speelster Marissa Klein Nengerman.    


Op sommige plaatsen moest de opstelling worden aangepast en om 11.30 uur begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. We begonnen er sterk en waren direct de bovenliggende partij. Wel was Wolfersveen erg gedreven, winnen van de koploper wil immers iedereen! Helaas had Sharon al vanaf de warming-up weer last van haar rib en merkte na 15 minuten spelen dat het niet ging. Gelukkig kwam Danielle Arendsen van dames 2 ons versterken en nam de positie achterin van Sharon over.

We bleven geconcentreerd spelen en in de 23e minuut resulteerde dit in een 1-0 voorsprong. Het was een bizarre goal waarbij iedereen stond te kijken hoe Sanne van buiten de 16 een ‘dwarrelbal’ op goal schoot. ‘Valt ie nou in het net?’…ja hoor de 1-0 was een feit. Na deze goal bleven we goed voetballen. Van achteruit werd er rustig opgebouwd zodat we ons eigen spel konden spelen. Esri heeft zich in de afgelopen weken ontpopt tot een volwaardig dames 1 speler en liet dit vandaag ook weer blijken. Ook Anneke stond wederom goed te keepen en zorgde ervoor dat achterin de rust werd bewaard door lekker mee te voetballen.

In de 34e minuut werd de score verdubbeld. Vanuit de corner belandde de bal terug bij Marissa die de bal piekfijn op maat op het hoofd van Sanne wist te schieten. De 2-0 werd binnen gekopt en deze goal werd goed gevierd. Toch bleek al snel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en wij onze koppies erbij moesten houden. Wolfersveen kwam nog enkele malen gevaarlijk opzetten. We waren dan ook blij dat we na 45 minuten de kleedkamer in konden en samen onder het genot van een warm bakkie thee de eerste helft konden analyseren.

Esri gaf aan dat iedere week twee wedstrijden spelen haar nu toch even te veel werd en werd vervangen door Yvet die ons vandaag ook kwam helpen. In het begin van de tweede helft werd duidelijk dat we de dames van Wolfersveen niet mochten onderschatten. De afgelopen weken komen wij iedere wedstrijd slecht uit de kleedkamer. Waar dit aan ligt mag ‘Joost’ weten maar we komen niet meer aan voetballen toe. De bal wordt niet meer lekker rond getikt en het is allemaal veel chaotischer. Dit voelde onze tegenstander aan en bleef door drukken met alle 11 hun speelsters. Zo kwamen er veel opkomende mensen die alle vrijheid hadden om een actie op te zetten maar gelukkig werden ze niet heel gevaarlijk en wist onze verdediging en keepster keer op keer te redden.

Ook al speelde we niet meer als een koploper, toch hadden we het geluk van een koploper toen Maaike met een mooi afstandschot de stand op 3-0 wist te brengen. Weer hield dit Wolfersveen er niet van om druk te blijven zetten en gaven zich zeker niet gewonnen. Hierdoor kwamen ze nog op 3-1 en nu moesten wij toch oppassen dat het niet de verkeerde kant uit zou gaan. Na een knappe actie van Liz in de 83e minuut wist Sanne de wedstrijd helaas niet in het slot te gooien maar stond na 90 minuten knokken gelukkig wel 3-1 op het scorebord.

We hebben er allemaal hard voor gewerkt vandaag ook al kwamen we de tweede helft wederom niet goed uit de verf. Het was wel een leuke pot met een leuke tegenstander, knap hoe zij keer op keer toch positief bleven!
Dames 2 bedankt voor het meespelen.


Er volgen nu nog twee zware uitwedstrijden voor ons waarna we ons hopelijk in de winterstop Herbstmeister mogen noemen!!!          

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!