Groep 1 53

13 september 2020 9:30

Dhr. G. Scheffer

Zondag, 13-09-2020,  KB2 - LONGA9 2 - 3  (1-2) Beker.

Vandaag de wedstrijd tegen de gasten uit Lichtenvoorde. We hadden al van Grol gehoord dat zij daar onterecht van hadden gewonnen. Grol was een goed team maar ik vond dit 9e elftal van de Lichtenvoordse ploeg veel beter.

Nadat de eerste omwenteling van de bal had plaatsgevonden was het direct LONGA, dat het heft in handen nam. Volledige controle over de wedstrijd was hun devies, althans zo leek het. En ballen konden ze; aanval na aanval rolde al direct op ons doel waar Martijn zijn best deed om zijn doel schoon te houden maar dit bleek van korte duur. In minuut 13 leed Niek balverlies en hiervan profiteerden de gasten onberispelijk. Een vlot lopende aanval werd uiteindelijk achteloos binnengetikt, 0-1. Waren we onder de indruk? Het leek van niet want in de 16e minuut was het Niek die een pass van Tim op waarde inschatte. Koelbloedig en MEESTERLIJK drukte hij rand 16 af, poef en dat was de 1-1. Een gortdroge knal waar hij veel vaker van gebruik moet maken. Waren de gasten uit Lichtenvoorde onder de indruk? In het geheel niet. Ze bleven de bal lekker rond spelen en van voet tot voet ging de bal. Zo was daar minuut 26. Kailo Timmerhuis van de "Keiensleppers 9" die het wel Bartjens vond en besloot om maar eens op solo te gaan. Niemand die hem tegenhield en onbevangen kon hij op Martijn afgaan, 1-2. Pff, dit ging wel erg gemakkelijk. Voor de rest kabbelde de wedstrijd zich na de rust toe.

De tweede helft gaf een gelijkwaardig beeld weer van de eerste helft. LONGA was en bleef de bovenliggende partij. Nadat Martijn zijn vakbekwaamheid had getoond kwam toch de 1-3. Een schot van afstand was te veel voor hem. We bleven toch proberen om te score een beter beeld te geven. En zowaar lukte dit. Tom G soleerde in de vijandelijke 16 en werd "aangetikt". Slim als Tom is ging hij liggen, De gegeven strafschop pakte hij keurig uit door raak te schieten, 2-3. Hiermee was de koek op alhoewel er nog een poging leek ondernomen te worden door de gasten. Echter slim optreden van één onzer spelers voorkwam erger. De speler in kwestie van LONGA werd resoluut onderuit gehaald. Wat restte was een vrije trap maar hier werd niets mee gedaan.

Al met al een leerzame zondagmorgen. Een overwinning tegen Erix 2 en twee nederlagen zijn de resultaten in de beker. Zondag 20-09, wacht ons voor de competitie, Angerlo Vooruit 2.

Bent u hierbij om ons als vanouds weer aan te moedigen? Want wij zagen dat er een behoorlijke supportersschare was om ons te moedigen afgelopen zondag.