90'

Groep 1 53

6 september 2020 11:30

Zondag 06-09-2020, Grol 4 - Keijenburgse Boys 2  5 - 2 (3-0) Beker.

Zoals de kop aangeeft was dit zeker het geval tijdens de eerste helft. Grol heeft een geweldig team waarin zij draaien op 6 spelers die er bovenuit steken. Dit bleek ook tijdens de eerste helft. Op het zeer hete kunstgrasveld van Grol werden we gelijk onder druk gezet en kregen we nauwelijks mogelijkheden om onder de druk uit te komen. Aanval op aanval kregen wij te verwerken en we kwamen overal net dat beroemde stapje te laat. Zo ook in minuut 17, waar de bal over diverse schijven rondging bij Grol. Uiteindelijk werd de bal over hun rechterkant laag voorgezet. De bal ging langs een ieder en Jochem besloot in te grijpen; echter zijn goed bedoelde sliding resulteerde in de eerste goal voor de vestingstad-bewoners, daar waar al menig slag is uitgevochten. En de fusieclub bleef doorgaan. Nu over links werden we dolgedraaid en de bal kwam in de 16 meter. Van onze zijde werd een sliding ingezet maar helaas Calvé, net te laat. De scheids besloot tot het geven van een pingel. De pingel werd in eerste instantie door Martijn vakkundig gestopt maar ja, de bal rolde keurig terug voor de voeten van de penaltynemer dus was het een koud kunstje om alsnog de 2-0 te maken.

In minuut 23 viel de 3-0. Keurig uitgespeeld viel de bal voor de spits en deze wist zich wel raad met de kans, 3-0. Pffffffff, een grote afgang dreigde maar we rechten onze ruggen. Omdat Tijmen geblesseerd uitviel en Harm ons kwam versterken moesten we iets schuiven maar dit werd goed opgepakt. De enkele mogelijkheden die wij kregen werden teniet gedaan door hun keeper of door schoten die niet goed waren en dus een prooi waren voor de tegenstander. Gelukkig gebeurde er voor de rust verder niets noemenswaardig.

In de tweede helft kwamen wij veel beter voor de dag. Dit resulteerde in minuut 48 voor ons eerste doelpunt van de dag in het goede doel. Een vlot lopende aanval deed de bal belanden bij Tom J. Hij passte naar de rand 16 waar Tom G over de bal stapte en de verdediging van Grol hierdoor verraste. Het was Tim die de bal keurig op waarde inschatte en uiterst rustig in de verre hoek plaatste. Gesterkt door deze goal bleven we goed voetballen maar de kansen die we kregen benutten we helaas niet. En dan, zoals altijd het geval is, scoort de tegenstander. Een bal in de diepte werd door onze defensie niet goed ingeschat. Dit was de aanleiding voor de 4-1. Was hiermee de koek op? Zeer zeker niet. Een prachtig en goedlopende aanval van KB2, over diverse schijven, deed de bal belanden bij Ruben op de linksbuiten positie. Wat volgde was een pracht voorzet, uit de loop gegeven, en Tom G maakte zijn eerste goal voor KB2. Een prachtig uitgespeelde aanval. Wij bleven sterker maar kwamen verder niet tot grote mogelijkheden. En dan net als je denkt, goh een 4-2 nederlaag is redelijk, dan valt plots uit het niets de 5-2.

Een bal, als voorzet bedoeld?, valt zomaar binnen. Al met al is 5-2 een behoorlijke uitslag maar ook was de tweede helft zeer hoopgevend voor de toekomst van dit behoorlijk jonge elftal.

Zondag, 13-09-2020, wacht ons LONGA 9. Aanvang van deze wedstrijd staat voor 09.30 uur. Ook een tegenstander om de borst nat te maken maar we gaan ervoor.

Mogen wij u allen dan weer begroeten op ons aller sportpark aan de Pastoor Thuisstraat?