KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Donderdag, 21-04-2022,  KB 2 - Sprinkhanen 2  3 - 1 (2-0).

Repten wij tijdens het vorige verslag over een redelijke goede grasmat, vanavond was het alsof wij over de prairie liepen als een stel op hol geslagen paarden. Zo kiezelhard was en is het hoofdveld, maar goed je hebt het er mee te doen.
Voor de wedstrijd was er een scherpe en goede teambespreking waarin de trainer de nodige puntjes op de inmiddels beruchte I zette. Wierp het zijn vruchten af? Daarover kunt u lezen in dit verslag.

Scheids was dhr van Aken en deze floot klokslag 19.58 voor de de eerste helft van dit duel. Vanaf minuut 1 waren wij scherp, fel en slim. De accenten waren tijdens de bespreking goed aangekomen bij de spelers en er werd dus ook zeer goed gespeeld (positief blijven anders heb je een boete aan de klungels van de heren die de boetepot beheren).
Scherp en beducht op de counter van de "haantjes" togen wij ten strijde. Giel was afgehaakt tijdens de warming-up vanwege een blessure eerder opgelopen in Nieuw Dijk, maar we hadden eens een selectie waarin iets te kiezen viel. Nadat er enkele plaagstootjes waren uitgedeeld door de gasten was het in minuut 23 Rikkert M die het net deed bollen achter de verbouwereerde keepert van de gasten. Een keurig geplaatste bal in de verre hoek en dit met zijn chocoladebeen, 1-0.

In minuut 26 volgde de 2-0. Tim soleerde over rechts door de defensie van de groenzwarten en bezorgde de bal bij Tijger, deze was koelbloedig als een krijger en plaatste de bal, buitenkantje links achter de keepert. De Kromme zou jaloers zijn geweest als hij deze actie had mogen aanschouwen.
Eindelijk sta je dan eens lekker ruim voor en toch bleven de counters van groenzwart gevaarlijk. Maar goed doordekken van de verdedigers, goed storend werk van de middenvelders en goed afjagen voorin wierp uiteindelijk zijn vruchten af. De rust werd met 2-0 bereikt en hierin volgden twee wissels. Werden wij er slechter van? Nee, zeer zeker niet.

Nadat de referee van dienst had gefloten voor deel 2 van deze wedstrijd togen wij wederom, zij het gedoceerd, ten strijde. Ook de 'haantjes" deden dit dus zo ontspon zich een spannende tweede helft zonder noemenswaardige kansen. Sprinkhanen appelleerde voor een handsbal van onze zijde binnen de 16 maar dit werd weggewoven door onze scheids. In de tegenaanval, werd op randje 16, een overtreding gemaakt door een speler uit het dorp van juffrouw Tok. De whistleman zag dit en een vrije trap viel ons ten deel.
Ray en Tom G hadden regeringsoverleg over wie de vrije trap mocht nemen en uiteindelijk was het Tom G die de bal gewoon kiezelhard binnenschoot, 3-0. Prima resultaat tot aan dit moment en waren wij hierna klaar? Nee, zeker niet. Wij bleven aanvallen en enkele goede, 100% kansen, waren helaas niet aan ons besteed.
Hierna ging Sprinkhanen volle bak spelen en dit resulteerde in minuut 76 tot een tegengoal. Een overtreding van onze zijde werd beoordeeld als te heftig en zodoende kregen de gasten een penalty. Een shit was te horen uit de mond van de keeper maar helaas 3-1 en Sprinkhanen kreeg geloof in een nog beter resutaat.
Maar geluk, kundig verdedigen, goed keeperswerk en een ijzeren teamdiscipline sleurden ons door de, soms hachelijke en penibele situaties, maar wij leken wel H.B.S. (Houdt Braef Stant) en zo konden wij uiteindelijk weer de punten in eigen huis houden en weer stijgen naar plek 3.
Het zal een spannend slot gaan worden van deze competitie waarin meerdere clubs nog strijden voor het kampioenschap.

Een dankwoord aan de scheids en het in grote getale opgekomen publiek is wel op zijn plaats.
Komend weekend een welverdiende rust en daarna wacht ons, op 1 mei, UB 40 uit Ulft.

Komt u allen dan weer kijken en ons aanmoedigen?