1 - 1

Keijenburgse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

12 oktober 2014 10:00

Na de ruime overwinning van vorige week (11-0 winst tegen Erix) stond vandaag de uitwedstrijd tegen Kilder op het programma. Een damesteam waar we 6/7 jaar geleden voor het laatst tegen gevoetbald hebben. Destijds werden ze bij ons, op het tweede veld, kampioen. We kunnen het ons nog goed herinneren en zijn dus gewaarschuwd.

Om 08.15 uur waren we allen aanwezig en kregen we van Joost in de bestuurskamer de opstelling te horen. Ook Karlijn had vandaag een toepasselijke boodschap: Kild’r!

Onze vaste waarde achterin, Amanda, was er vandaag helaas niet bij maar gelukkig kan onze multifunctionele Lisanne overal uit te voeten. Zo heeft ze dit seizoen al in het doel gestaan, als voorstopper haar diensten bewezen en vandaag als laatste man. Gelukkig deden Riyan, Denise en Charlotte van dames 2 mee.

Eenmaal aangekomen in het mistige Kilder begonnen we om 10.00 uur gemotiveerd aan de wedstrijd met een te zachte speelbal (die wel €100,00 kostte maar met weinig lucht valt er niet mee te voetballen). We begonnen stormachtig aan de wedstrijd en in de derde minuut hadden wij al reden tot juichen. Na een geweldige crossbal van Karlijn zette ze Sanne alleen voor de keepster. Sanne wist de keepster te omzeilen en rustig de 0-1 binnen te schieten.

We hadden dus een voortvarend begin, maar we zijn daarna diep gevallen. We speelde de ene na de andere verkeerde bal, maakte de ene na de andere verkeerde keuze en het vertoonde spel werd erg rommelig. Het veldspel van Kilder was vele malen verzorgder en zij wisten de ‘oh zo belangrijke’ tweede bal te winnen. Meerdere malen kwamen ze gevaarlijk voor het doel en onze verdediging moest flink aan de bak.

Helaas viel in de 34e minuut de gelijkmaker. Nadat de bal achterin slecht verwerkt werd schoot Kilder vanaf 16 meter hard in. De resterende minuten tot aan de rust was het echt overleven voor ons. We hadden geen grip meer op de wedstrijd en waren toe aan rust.

Eenmaal in de kleedkamer brandde Joost los. Dit hadden we echt aan onszelf te danken, we maakten het onszelf onnodig moeilijk.

Na de thee begonnen we sterk aan de tweede helft. We zette gelijk druk en de ‘oh zo belangrijke’ tweede bal werd veroverd op het middenveld. Zo ontstond er toch nog een leuke en aantrekkelijke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers op deze druiligge zondagmorgen. Beide ploegen probeerden verzorgd voetbal te spelen en van achteruit op te bouwen. Het balbezit leidde echter maar spaarzaam tot een uitgespeelde aanval. Door het strakke vlaggen van de grens van Kilder werden, of het nu elke keer wel of niet buitenspel was, vele aanvallen van ons afgefloten.

Door de inbreng van de wissels Denise en Charlotte kwam er nog frisse wind in ons elftal maar mogelijkheden om de winst naar ons toe te trekken kregen we niet.

Misschien had er vandaag net wat meer ingezeten, maar uiteindelijk konden beide kampen wel leven met een puntendeling. Volgend weekend staat er  voor ons geen wedstrijd op het programma maar om volop mee te blijven doen in de bovenste regionen moeten we over twee weken winnen van MVR, wederom een lastige uitwedstrijd!

Na de wedstrijd troostte Elles ons met Arretjescake. Tja, een zuur gelijkspel  eet je toch het beste weg met chocola!!

Riyan, Denise en Charlotte bedankt voor het meespelen, Herman bedankt voor het vlaggen.